Kinga Bertici este femeia care dă o lecție de viață multor bărbați. Cu un cort în spate, indiferent de vreme, își caută refugiul în cele mai sălbatice locuri din România.

În pădure cu cortul, chiar și când este ger afară

Suntem în nord–vestul țării, în județul Satu Mare, acolo unde se agață harta în cui. Aici, în mijlocul pădurii, departe de zgomotul orașelor, o găsim pe Kinga Bertici – femeia care experimentează un total alt mod de viață față de cel obișnuit.  

Cei doi ani de pandemie plini de restricții au făcut-o pe sătmăreancă să trăiască pentru prezent. Să facă ceea ce și-a dorit din totdeauna: să descopere locuri altfel și să ajungă în cele mai sălbatice zone ale țării. 

Citeste si: VIDEO Asta-i România| Vă invităm la o plimbare în Ținutul Pădurenilor, Laponia de România

Femeia își ia cortul în spate și fără să țină cont de vreme își caută locul ideal de refugiu. Este doar ea cu gandurile și nici nu are nevoie de mai mult, asta chiar și atunci când în jur e ger de crapă pietrele.  

Fiecare sfârșit de săptămână înseamnă o experiență nouă, dintr-un lung șir de provocări, iar femeia spune că nu se teme să meargă singură în expedițiile sale.

Face focul și își instalează cortul singură

Pentru Kinga, natura a devenit o escapadă de agitația urbană. Aici, în mijlocul naturii, grijile nu mai există. Ne spune că instalarea cortului îi ia 5 minute și nu se teme de animalele sălbatice.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| La Ciuperceni, în Teleorman, hoții au răsărit precum ciupercile după ploaie și fură tot ce le cade în mâna

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Mâncarea trebuie să fie departe de cort, că animalele mai mult vin la mâncare și nu neapărat la om. Dacă simte mâncare în cort, s-ar putea să te atace."

Dupa ce și-a găsit locul perfect de campare și și-a ridicat cortul, Kinga merge în căutarea unor lemne pentru foc, poate cel mai important lucru atunci când vine vorba de supraviețuire în sălbăticie.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! O româncă a lăsat America și s-a întors în România, unde a transformat câteva gospodării vechi într-un Muzeu al Textilelor

În loc de chibrituri sau brichetă Kinga folosește un amnar pentru a aprinde focul. Ne spune că este varianta cea mai sigură, mai ales pe timp de iarnă.

Cina în mijlocul naturii

În timp ce fierbe ceaiul, Kinga se va ocupa de cină: clisă friptă în botă și pită picurata, o gustare tradițională specifică ardelenilor. 

Kinga e chef profesionist în viața de zi cu zi, așa că ne demonstrează că indiferent unde te afli, daca ai strictul necesar la tine, poți să gătești orice. Femeia ne povestește că uneori, dacă nu are ustensilele cu ea, folosește crengi pentru a o ajuta să prepare hrană.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea arădencei care de mai bine de douăzeci de ani a pus pe picioare un „business” matrimonial care bate și cea mai căutată aplicație online de dating

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Camparea la cort este într-adevăr soluția unei vacanțe de neuitat în natură, dar dacă nu ești echipat corespunzător, s-ar putea să ai parte de cea mai neplăcută experiență, ne spune Kinga. Ea îi sfătuiește pe cei care vor experiențe asemănătoare să se documenteze în legătură cu lucrurile de care au nevoie, mai ales iarna.

Aici, printre copacii înghețați, Kinga simte că se reîncarcă. E parcă alt om, mai liniștit, mai echilibrat și mai liber.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Alun, satul-bijuterie din Ținutul Pădurenilor peste care s-au așternut în ultimii ani liniștea și uitarea

Aici timpul trece altfel, iar la finalul zilei o cană de ceai fierbinte savurată într-un peisaj de poveste este tot ce îți mai dorești. Spune că părerile prietenilor ei sunt împărțite, dar susține că cei care iubesc natura o vor înțelege. 

O astfel de experiență cu siguranță este inedită și ar trebui să încercăm să ieșim mai des în natură, pentru că merită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si