E inuman și totuși se întamplă în țara contrastelor, unde nu te mai suprinde nimic. În care răul e foarte rau, iar binele e foarte bine. Deși împart aceeași țară și respiră același aer, unii sunt împărați, iar alții cerșetori- și ce e mai rău, e că prăpastia dintre ei se adâncește de la o zi la alta.

E vremea șmecherilor pentru care nu există criză, scumpire și economie.

În buzunarul lor banii sunt fără număr, iar bogăția e lege și trebuie arătată lumii. 

Bogații sunt tot mai bogați

Rețelele de socializare sunt împânzite de astfel de postări- tineri și tinere buni de muncă, dar neobosiți, cu mult timp liber la dispoziție și cu cărămizi de bani la purtător își fac propriul spectacol la care asistă sute de mii de curioși.

Inspectorii ANAF au făcut o analiză și le-a ieșit un calcul alarmant: la peste 20 de miliarde de euro s-ar ridica averile nedeclarate, deci neimpozitate. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi bătrâni își duc viața singuri în munți

Și în timp ce bogații sunt tot mai bogați, săracii sunt și mai săraci. De parcă nu era suficeint de grea viața, sunt nevoiți să strângă acum și mai tare cureaua. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Să pună o pâine pe masă în fiecare zi copiilor e cea mai mare grijă a acestei mame.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Primarul unei comune din Prahova a plătit 9000 de lei să fie scuturată zăpada care nu exista

Elena are 49 de ani și 4 copii. Doi dintre ei sunt așezați la casele lor, iar Roxana și Alexandru sunt elevi în clasa a 8-a. Femeia e văduvă de aproape 2 ani, și, de atunci, a rămas singură să lupte cu toate grijile și neajunsurile care o copleșesc de la o zi la alta.

Banii își pierd din valoarea

Elena ne spune că merge din ce în ce mai rar la cumpărături. Deși ar avea multe de luat pentru casă, nu are cu ce să cumpere. De la lună la lună, banii parcă-și pierd din valoare și nu mai ține pasul cu prețurile care cresc săptămânal.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Condițiile în care învață elevii din mediul rural

Familia Cristea trăiește doar din alocația copiilor. Mama e casnică și nu beneficiază de vreun ajutor de la stat. Astfel, în casa familiei nu intră mai mult de 500 de lei lunar.

Lipsurile din familie îi afectează cel mai mult pe copii. Oricât ar încerca să înțeleagă situația financiară a mamei, cei doi suferă că nu au ce au alții de vârsta lor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi tineri au ales să lase Capitala pentru un sat din Călărași

Un ajutor de nădeje vine din partea asociației “FDP-Protagoniști în educație” care săptămânal le aduc alimente de bază.

“FDP-Protagonisti in educatie” sms la 8844 cu textul “AJUT” si doneaza 2 euro lunar.

Datele arata ca 9 din 10 măriri de salariu nu acoperă inflația. Mai grav este însă pentru cei care n-au avut norocul de o majorare anul acesta- salariul se evaporă parcă încă de la începutul lunii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si