In articol:
Un sat nou, maramureșean, răsărit peste noapte într-un vârf de deal, pe pământ vâlcean. Patru căsuțe tradiționale de lemn, un hambar peste care au trecut mai bine de 150 de ani și o poveste de viață care merită să fie cunoscută, mai ales de cei care vor să facă pasul înapoi la origini.
Și-au schimbat radical viața
Ana Maria Duduleanu este o româncă întoarsă din Paris, fostă directoare de marketing, care în plin apogeu profesional și-a propus să-și schimbe radical viața și să-și urmeze cel mai mare vis. Astăzi, o găsim departe de agitația Parisului, plimbându-se relaxată prin livada din care își ia toată energia.
Până să înceapă acest proiect ambițios, nici ea, nici soțul ei nu au mai avut de-a face cu turismul, așa că au cerut ajutorul unui meșter care a bătut Maramureșul dintr-un capăt într-altul și
Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi
Într-un final, cinci căsuțe ca de poveste au fost demontate bârnă cu bârnă și aduse de la sute de km distanță până aici, într-un vârf de deal. Și-au regăsit locul, când nimeni nu le mai vedea rostul și cel mai probabil ar fi fost transformate în lemne de foc.
Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Laptele de măgăriță, afacere și medicament
Nu mutarea propriu-zisă a fost complicată, cât restaurarea și readucerea căsuțelor la viață –a fost procedura care a durat mai mult decât se așteptau.
Totul e gândit în cel mai mic detaliu
Interiorul te duce cu gândul la un loc de poveste dintr-alte timpuri. Totul e gândit în cel mai mic detaliu, fiecare obiect e în locul potrivit, și deși aparține unor alte vremuri–strălucește și dă farmec casei.
Satul se închiriaza, dar nu căsuță cu căsuță, ci integral, și numai cu anumite ocazii: tabere de yoga sau de pictură, tabere de drumeții sau de explorat împrejurimile cu biciclete electrice. Este locul perfect pentru oamenii care își doresc să se rupă de agitația urbană, care vor să se bucure de liniște și libertate.
Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea prințeselor din șură. Una e îngerul păzitor al celeilalte
Pentru musafiri este o experientă de neuitat, iar pentru gazde e un stil de viață dupa care au tânjit mulți ani. E locul în care Ana se simte mai bine ca nicaieri, în care își încarcă bateriile după o zi plină și se conectează cu natura.
Iar dacă la început sătenii priveau totul suspicioși și nu înțelegeau prezența altui sat în satul lor, în timp au înțeles că o afacere aici înseamnă bine și pentru ei. În bucătărie, în livada sau în căsuțe, Ana lucrează cu oamenii din comunitate, care își pun amprenta asupra afacerii.