Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Au lăsat agitația din București pentru liniștea de la țară

Au venit, au văzut și au rămas într-un loc despre care habar n-aveau ca există pe harta țării. Aici aveau să-și găsească liniștea, dupa anii pierduți în haosul Bucureștiului. Se poate și la țară, o spun convinși Andra și Bogdan, doi foști corporatiști pe care îi găsim azi pe ulițele din satul Măciuca, unde și-au luat de la zero viața, dar și cariera.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Suntem într-un sat din Vâlcea, înconjurat de dealuri pline de verdeață și păduri. În acest colț de Românie sălbatică, doi corporatiști orășeni get-beget trăiesc în tihnă viața de la țară de mai bine de 2 ani.

S-au îndrăgostit iremediabil de loc

Faceți cunoștință cu Andra și Bogdan. Ea, o antreprenoare cu experiență de peste 12 ani în HR, cultură organizațională, design organizațional și consiliere profesională. El, account manager într-o companie multinațională. Amândoi cu meserii care le oferea siguranța financiară, dar nu și viața pe care și-o doreau.

De mai bine de 2 ani, au lăsat în urma agitația din București și munca obsesivă din corporație și s-au retras aici.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Din cauza creșterii prețurilor vom mânca mai puțin și mai prost anul acesta de Sărbători

Andra a fost cea care a venit cu inițiativa. Deși n-a locuit niciodată la țară și nici nu a avut bunici în mediul rural, chemarea pentru natură a existat dintodeauna, spune ea. Și totuși, schimbarea s-a produs neprogramat, dintr-o întâmplare, ne povestește chiar ea.

La vizionare, cei doi s-au îndrăgostit iremediabil de loc, de grădina generoasă și mai ales de casa veche de o sută de ani care arată precum un muzeu în aer liber. Dar au avut și mult de muncă. S-au încăpățânat să transforme cât mai repede căsuța într-un cămin cald și confortabil, așa că o vreme au fost nevoiți să locuiască într-o rulotă.  

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Din cauza creșterii prețurilor vom mânca mai puțin și mai prost anul acesta de Sărbători

Pentru Bogdan mutarea la țară a fost un pic mai dificilă, pentru că pe el au căzut sarcinile mai grele din gospodărie, total necunoscute pentru el până atunci.

Fără rețea de gaz, pe timp de iarna, zilnic trebuie să spargă lemne.

Bogdan e pasionat de sport. La București, se antrena frecvent în sala de fitness, iar asta i-a lipsit enorm aici la țară. Bărbatul a găsit însă repede o variantă și pentru asta- și-a improvizat în curtea casei o sală de forță.

Își doresc să ajute oamenii sufocați de agitația urbană

În curtea casei, cei doi au amenajat patru căsuțe de camping și un spațiu de self discovery, în care oamenii vin să se conecteze cu natura, să se regăsească pe sine şi să îşi redescopere nevoile pe care, de cele mai multe ori, cu toţii le neglijează.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românii trec cu greu iarna asta

Mirosul de lemn și stilul rustic completează perfect peisajul locului. Fără televizor în cameră, aici te deconectezi din toate punctele de vedere de viața modernă pe care o trăiești la oraș.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cu ajutorul acestui loc, Andra își dorește să ajute oamenii sufocați de agitația urbană să își regăsească și să se concentreze doar pe ei înșiși, chiar și pentru cateva zile.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au crescut la stână și aici vor să rămână

Pentru Andra și Bogdan, mutarea la țară a însemnat un lung proces de cunoaștere de sine, dar mai repede decât s-ar fi așteptat. Apusurile văzute din curtea lor au luat locul filmelor și serialelor pe care obişnuiau să le urmarească la televizor.

"E atât de mare diferența de cum dai startul unei zile în București, în trafic, toată lumea nervoasă, grăbită, versus cum dai startul aici. Când ieși în grădina și îți dai seama că lumea nu e grăbită, noi o grăbim și tu chiar ai tot timpul din lume. Aici nu vine nimeni să-ți ceară socoteală. Aici dacă respecți spațiul, spațiul te respectă pe tine."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI