Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Viața la lumânare, în casa de chirpici

De zece ani familia Opriș traiește într-o casă de chirpici, fără apă, fără lumină. În două cămăruțe ridicate cu greu de tată, doi copii își caută viitorul cu lumânarea, la propriu. Pentru ei să nu ai e stil de viață, pentru noi să ai și să dăruiești poate fi cu adevarat bucuria Crăciunului.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Faceți cunoștință cu Samuel Negoiescu, omul care a ales să ajute oameni. A terminat teologia, dar a înțeles că o fapta bună cântărește mult mai mult decât un cuvânt și așa într-o zi a lăsat Casa Domnului ca să intre în casa omului.

Trăiesc într-o casă de chirpici la lumina lumânării

De 15 ani arădeanul întinde mâna celor care au nevoie. A început în 2007, când a ajutat prima familie săracă și în timp a ajuns să schimbe mii de destine care i s-au lipit de suflet. Astăzi coordonează una dintre cele mai mari asociații umanitare, care face legătura între cei care au și cei care n-au.

Fiecare primește de la celălalt ceea ce are nevoie, de la lemne de foc, materiale de construcție, până la alimente sau bani pentru tratamente costisitoare care să le salveze viața.

Astăzi împreună cu Samuel mergem într-unul dintre cele mai sărace sate din Teleorman, să aflam povestea familiei Opriș. Doi părinți, un bunic și doi copii trăiesc ca  într-o casă de chirpici, la lumina lumânării.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au lăsat agitația din București pentru liniștea de la țară

În urmă cu aproape zece ani casa li s-a făcut scrum și de atunci viata le-a devenit și mai grea ca înainte. Au rămas la mila lui Dumnezeu, doar cu hainele de pe ei, dar cu dorința de merge mai departe împreună, mai uniți.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Împreună, cele 5 suflete își împart amarul în cele două cămăruțe pe care tatăl le-a ridicat singur, cu mâinile goale.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Din cauza creșterii prețurilor vom mânca mai puțin și mai prost anul acesta de Sărbători

În curte, mama tocmai întinde o frânghie de rufe. Are mâinile crăpate de atâta spălat în albie, dar nu se plânge. Până mai ieri căra apă de la vecini, acum îi multumește lui Dumnezeu și oamenilor care prin intermediul asociației i-au ajutat vara trecută să-și sape o fântână în curte

Dumnezeu le-a luat tot, dar le-a dat tot ce aveau nevoie ca să nu dispere, să nu se plângă, ci dimpotrivă să-și înceapă ziua cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nici azi nu au mai mult ca ieri.

Tot ce își doresc este să aibă lumină și un acoperiș deasupra capului

Denisa e clasa a șaptea și e premiantă. Învață singură la lumina lumânării, ne spune tatăl, care ar face orice ca fiica lui să aibă parte de carte și de lumină. Pentru racordarea la curentul electric familia ar avea nevoie de aproape o mie de euro, o sumă enormă pe care n-au de unde să o scoată.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au crescut la stână și aici vor să rămână

De aproape nouă ani tatăl se chinuie să ridice un acoperiș deasupra capului. Cu greu a reușit să facă două cămăruțe care te duc gândul mai degrabă la o iesle. În cămăruța asta mică pe care o împarte cu bunicul și fratele, se țes visurile Denisei. De tavanul de chirpici a agățat o jucarie, iar pe pereți și-a înșirat o ghirlandă de Crăciun care să coloreze tot griul din jur.

Precum Cenușăreasa din poveste visează cu ochii deschiși. Un colț de mare la apus de soare suprins într-un tablou e singura ei fereastră de evadare.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Cinci frați sunt la un pas de a fi separați din cauza condițiilor inumane în care trăiesc

Doar când e soare afara, copiii au și telefon- și doar atunci se aprinde singurul bec legat la panoul solar montat de curând pe acoperișul șubred al casei, de aceeași asociație umanitară.

Lumina și un acoperiș deasupra capului, e tot ce își doresc, acum mai mult ca oricând. Și pentru ei vin sărbătorile, și ei merită să primească. Pâna la urma asta înseamnă bucuria Crăciunului – să dăruiești celor care au cu adevărat nevoie și să împarți din puținul tău.

Cei care doresc să-i  sprijine o pot face prin intermediul asociației ”Speranță pentru România”,cu mențiunea familia Opriș.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI