Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Dependența de păcănele bate sărăcia

Oricât de săraci am fi, tot mai găsim ceva mărunt pe care să-l jucăm de bunăvoie la ruletă, sperând că, de mâine, vom fi mai bogați. Pe hârtie avem oficial 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, în realitate, însă, nimeni nu știe, de fapt, câți dintre noi au căzut în patima „păcănelelor”. Suntem în fața unui fenomen îngrijorător, care a cuprins toată țara și care transformă copiii de 12 ani în sclavii unei industrii scăpate parcă de sub control. Doi jucători ies mereu în câștig: patronul de agenție și statul.

Maria Stiuca,

Dependența de păcănele bate sărăcia

[Sursa foto: Asta-i România!]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce-i lipsea unei țări sărace, cu spitale bolnave, drumuri ca după război, sărăcie la tot pasul și autorități prezente doar la alegerile electorale? O pandemie de jocuri de noroc, un virus periculos care a infectat iremediabil mințile celor vulnerabili.

Pentru câștigul păcănelelor, unii români și-ar da și haina de pe ei

Sociologul Gelu Duminică explică fenomenul dependenței de aceste aparate: „Ai speranța că azi la păcănele un leu depui, mâine el va scoate pui. Speri ca norocul să te lovească și din 100 de lei să faci o mie de lei. Și dacă pierzi, dorința rămâne, pentru că ești hrănit cu ea.Aici

are legătură cu tot ce vedem în jur. De la povești cu oameni care au câștigat sute de mi de lei, până la reclamele care ne bombardează din orice mijloc de comunicare deschidem”.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i Romania!”, anchetă exclusivă în cazul preotului Marian Ene

Fenomenul păcănelelor sub toate formele lui câștigă din ce în ce mai mulți adepți, care își joacă soarta de bună voie la ruletă.

La început, cu toții își caută norocul, dar, la sfârșit află că și-au găsit ghinionul. Așa apar dramele: destine ruinate, familii destrămate, sinucideri.

Citește și: Oamenii apelor – Lumea de la ''capătul lumii'', duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Explicația unui psiholog este: „Cu siguranță are legătură și cu nivelul de trai, vedem și în Africa Subsahariană... cresc problemele legate de consum.

Este mirajul banilor ușor obținuți”.

Citește și: In punctul cel mai estic al Romaniei, nimic din vest nu a ajuns vreodata! "Buletin de Periprava", un reportaj dintr-un paradis izolat in care viata se misca dupa orarul vapoarelor, duminica, 22 noiembrie, la "Asta-i Romania", de la 14:30, la Kanal D!

De aceeași părere este chiar și un jucător din Teleorman: „Aici mai mult pierzi decât să câștigi.

E mania aia... e nebunia aia!”.

Copiii de astăzi- adepții păcănelelor

Nici copiii nu sunt feriți de boala aparatelor „norocoase”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„- Câți ani ai?

- 13 ani.

- Joci la păcănele?

- Da. Acolo la (n.r. nume locație) ne lasă acolo.

- De la ce vârstă joci?

- De la 12 ani”.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Flămânzi, “oraș” cu pretenții europene și condiții medievale

Suntem în Roșiorii de Vede, în Teleorman, orașul în care sărăcia și-a făcut culcuș în ultimii ani și nimeni n-a mai deranjat-o. Lipsa perspectivei și a locurilor de muncă a golit orașul. Cei mai harnici au plecat în străinătate să-și caute norocul, iar acasă au rămas cei care încă mai așteaptă să-i lovească norocul.

„De profesie... jucător”, este sloganul tinerilor de pe aici care ajung să joace și banii pe care nu îi au, la fiecare colț de stradă. E greu să reziști tentației atâta vreme cât, în cazinouri, săli de jocuri și pariuri se înghesuie pe câțiva zeci de metri pătrați.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!” Un pictor celebru a ales sa fie cioban cu norma intreaga, la propria-i stana

Aici, lumea e mică, și, fiecare se cunoaște cu fiecare. Dependența unora e profitul altora, ne spune sincer acest taximetrist care ne face radiografia zonei:

„Alții ne spun „du-ne acasă, să luăm bani să mai aducem, să băgăm!”. Noi ne bucurăm, pentru că facem curse. Ei, săracii... dacă asta este boala lor”.

România are în jur de 100 de mii de dependenți de jocuri de noroc. Asta apărea în hârtiile oficiale în urmă cu câțiva ani. În realitate, însă, marja de eroare este imensă, având în vedere că bolnavii acestui sistem se văd fie sănătoși, fără noroc, ori prea rușinați ca să ceară ajutor.

Citește și: Dupa 30 de ani de agonie, fostul oras minier, Motru, priveste spre viitor cu incredere! Primarul ales contempla dezastrul de la bordul unui bolid de lux! Nu ratati un reportaj pitoresc, duminica, 18 octombrie, la "Asta-i Romania", de la 14:30, la Kanal D!

Dependența jucătorilor se traduce în banii antreprenorilor din acest domeniu. Cifra de afaceri a companiilor, pentru anul 2021, a fost de aproximativ două miliarde de euro, iar, aici vorbim despre industria oficială, nu despre banii băgați la negru, feriți de ochii vigilenți al statului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI