Într-o zi de toamnă caldă, luăm la pas dealurile Iașului și mergem să-i batem în poartă lui George Chirilă, românul care și-a făcut propriul „trib”, departe de lumea noastră.

Povestea „tribului” lui Chirilă. Românul căsătorit cu două surori

Căsătorit cu două surori, fără să țină cont de legi sau canoanele bisericii, bărbatul e tată pentru 16 copii, cu vârste cuprinse de la 3 la 26 de ani.

O armată de moștenitori care îi duc gena mai departe, indiferent de ce vremuri negre se vor abate asupra omenirii. E capul unei familii altfel, un fel de stat în stat, care încearcă să se țină departe de instituții, autorități, taxe.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Locurile în care sărăcia ucide speranța la Educație

După peste 3 decenii de muncă, George Chirilă a reușit să-și construiască mica lui societate în așa fel încât să se autosusțină. Și-a înconjurat casa cu pomi, și-a făcut ferma de porci, stână de oi crescute și o adevărată cetate a stupilor. Așa se face că omul nu are nevoie să cumpere absolut nimic de la piață și reușește să-și hrănească strict din resursele proprii marea familie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În lumea făcută pentru el și copiii lui, el deține controlul absolut. Și-a crescut copiii liberi, conectați cu tot ce înseamnă natura, nu i-a protejat când a venit vorba de muncă și rând pe rând le-a găsit un rost în treburile din gospodărie.

Până de curând, în familie era liniște și armonie. Toți ai casei făceau voia lui și nimeni nu îi ieșea din cuvânt. Fiii și fiicele nu îndrăzneau să deschidă gura decât atunci când primeau încredințarea tatălui.

Acum, lucrurile s-au mai schimbat, ne spune îngândurat George Chirilă. Copiii au crescut și rând pe rând au început să se desprindă de cuib, să-și caute drumul în lume și asta nu e deloc o idee bună, crede tatăl.

Cinci copii ai familiei Chirilă și-au luat zborul din casa părintească

Prima plecată a fost Silvia, care, ajunsă la 21 de ani, a decis să lase casa părintească și să se mute la Iași. A ales orașul după ce toată copilăria și-a petrecut-o la țară, pe dealurile din jurul casei.

Citește și: Cea mai mică comună din România va beneficia de piste pentru biciclete. Aici locuiesc 88 de persoane, iar majoritatea au peste 80 de ani

În rețeta sa pentru viață, omul pune toate ingredientele, artă, matematică și tot ce înseamnă cunoștințele sale despre natură pe care le-a învățat în pelerinaje singuratice prin pădurile țării.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Muncește mult și se odihnește puțin, spune că mai mult meditează decât doarme.

De aici dintre dealurile lui, George Chirilă nu vede bine lumea- e de părere că pe zi ce trece, oamenii pierd tot mai mult din esența vieții și nu va mai dura mult până când vor realiza singuri că e nevoie de o schimbare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si