Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Așteaptă cu înfrigurare altă viitură

Oamenii din zonele inundate ale județului Galați nu mai au liniște. Alerta de viituri a fost extinsă de hidrologi până marți după amiază, așa că localnicii construiesc umăr la umăr diguri care să oprească puhoaiele. Furia apelor a fost atât de puternică încât a distrus o linie ferată care lega județul Galați de orașul Bârlad.

Redactia Stirile Kanal D,

VIDEO Așteaptă cu înfrigurare altă viitură


DISTRIBUIE
acest articol

"Viitura este între Bujorul și Frâțănești și vine aproximativ cum a fost cealaltă", spune primarul comunei Foltești.

Institutul Național de Hidrologie a emis o nouă atenționare Cod Roșu de viituri valabilă până marți la prânz pe două râuri din județele Galați și Vaslui.

După zile crunte în care puhoaiele de apă au măturat mii de gospodării și au blocat drumuri, localnicii din Foltești se pregătesc de un nou coșmar.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

O nouă viitură s-ar putea abate asupra lor în orice moment. "Apa o să crească foarte repede. Sper să reușim să ne mobilizăm ca să punem aici măcar cinci sute, șase sute de saci".

Pârâul Chineja care, de obicei, nu are o adâncime mai mare de 50 de cm s-a umflat și a ajuns să măsoare aproape patru metri.

După ce digul s-a rupt zeci de gospodării au fost inundate. Disperați că prăpădul ar putea fi și mai mare, oamenii s-au unit și au început să construiască baraje din saci cu nisip.

Inundațiile istorice din Galați au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. În doar câteva clipe, apa a înghițit oameni, animale, mașini și case.

Viitura a fost atât de puternică încât o linie ferată a fost de-a dreptul spulberată.

În unele locuri calea ferată a rămas suspendată în aer, după ce s-a surpat terenul de sub ea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI