UPDATE. Bilanțul victimelor a ajuns la trei. Autorul atacului a fost arestat

Bilanțul victimelor din atacul de la Rotterdam a ajuns la trei, după ce fata de 14 ani grav rănită a decedat, a transmis Reuters. Înainte, poliția olandeză a confirmat decesul mamei tinerei și al unui profesor universitar. 

Au fost momente de haos și panică în centrul orașului olandez Rotterdam. Mai multe persoane au fost ucise în două serii de împușcături.

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un apartament, iar apoi a intrat într-un centru medical din apropiere și a ucis un profesor universitar.

Citește și: VIDEO- Hoți deghizați în livratori de colete, nouă metodă de furt

Potrivit relatărilor de la fața locului, a izbucnit și un incendiu în urma atentatului. Un suspect a fost arestat de poliție. 

UPDATE. Noi detalii despre atacurile din Rotterdam au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă. Suspectul a împușcat o femeie de 39 de ani care locuia într-o casă în cartierul său și i-a rănit grav fiica de 14 ani.

După ce a dat foc casei femeii, bărbatul înarmat a mers la spitalul universitar Erasmus din Rotterdam, unde a intrat într-o sală de clasă și a împușcat mortal un profesor de 46 de ani, au adăugat aceștia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Poliția a mai spus că suspectul a declanșat un incendiu și în spital. "Am

fost șocați de un incident oribil. Au fost trase focuri în două locuri diferite din oraș. Mulți oameni au fost martori", a declarat primarul Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Procurorul șef al orașului Rotterdam, Hugo Hillenaar, a precizat că suspectul în vârstă de 32 de ani era cunoscut de oamenii legii și că, în 2021, a fost urmărit penal și condamnat pentru abuz asupra animalelor. 

Atac armat în Rotterdam: cel puțin doi morți

Atac armat în Rotterdam

[Sursa foto: Twitter]

O femeie de 39 de ani și un profesor universitar, uciși de suspect

Suspectul era student la Centrul Medical al Universității Erasmus, unde au avut loc focurile de armă, a spus poliția, conform BBC.

O femeie de 39 de ani și un profesor universitar de 42 de ani au fost uciși în atacul armat.

Poliția a dezvăluit vârstele celor două persoane ucise în împușcături, precum și faptul că fiica femeii este grav rănită în urma atacului.

Șeful poliției locale Fred Westerbeke a declarat în cadrul conferinței de presă că fiica femeii, în vârstă de 14 ani, a fost și ea împușcată și este grav rănită.

Atac armat în Rotterdam: cel puțin doi morți

Atac armat în Rotterdam

[Sursa foto: Twitter]

Motivul atacatorului nu este încă clar, a declarat procurorul-șef olandez în aceeași conferință de presă organizată la scurt timp după arestare.

Atacatorul era îmbrăcat în haine de camuflaj

Cele două serii de împușcături au avut loc la ora locală 14.00, în Rotterdam, aproximativ 15.00 ora României.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Nu este clar câte persoane au fost rănite în cele două locații, dar poliția a transmis că se caută și alte victime sau persoane care s-au baricadat în centrul medical.

O filmare publicată pe Twitter surprinde un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj, preluat de poliție în cătușe de la centrul medical.

De atunci, poliția a confirmat că un tânăr de 32 de ani a fost arestat în legătură cu două serii de împușcături. Nu a fost anunțat momentan niciun motiv pentru atacurile sângeroase.

Poliția a declarat anterior că suspectul ar fi venit cu o motocicletă și purta haine de luptă, are părul negru și purta un rucsac, căști și o armă automată.

Poliția olandeză crede că a fost un singur bărbat înarmat implicat în ambele atacuri, fără complici.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si