Numărul morților a crescut la șapte după ce un hipopotam a intrat cu furie într-un caiac-canoe și l-a răsturnat pe un râu din Malawi, informează Fox News.

Șase cadavre au fost recuperate din râu miercuri, a declarat poliția, în urma incidentului din urmă cu două zile.

Citește și: Mai multe persoane au fost rănite, după ce o ambarcațiune a poliției a luat foc

Inițial se știa doar de decesul unui copil de 1 an, tragedia fiind confirmată marți.

Citește și: Sute de hipopotami morti plutesc in apele raului. Este un adevarat dezastru ecologic

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Cele șase cadavre noi recuperate includ un adolescent și o adolescentă, a mai spus poliția din statul african.

Alți 17 oameni sunt dați dispăruți

Poliția a transmis că alte 17 persoane sunt încă date dispărute și căutările continuă, deși există temeri că și acești oameni au murit.

Autoritățile au mai spus că barca transporta 37 de persoane, în districtul Nsanje din sudul statului Malawi.

Cât de periculoși sunt hipopotamii?

Hipopotamii sunt descriși ca fiind unele dintre cele mai mortale mamifere din lume, potrivit Stuff.co.nz.

În timp ce hipopotamii sunt adesea adorați și considerați o atracție vedetă în unele grădini zoologice, ei au fost descriși printre cele mai mortale mamifere din lume, capabil să rupă o barcă în jumătate cu fălcile, conform National Geographic.

„Hippopotamii nu ucid, de fapt, mai mulți oameni în Africa decât alte animale mari, dar trauma de mușcătură și călcare a atacurilor de hipopotami poate duce la răniri grave și la moarte. Multe atacuri au loc atunci când oamenii pur și simplu se ciocnesc de hipopotami noaptea", a declarat Lochran Traill, lector la Universitatea din Leeds din Marea Britanie.

Citește și: VIDEO. A renunțat definitiv să mai facă amor după despărțirea teribilă de ultimul ei iubit. "Niciun bărbat nu mă merită"

„Dacă oamenii trăiesc și pescuiesc în apropierea râurilor sau lacurilor și acolo sunt hipopotami în număr mare, atunci sigur apar conflicte și tragedii”, a mai spus profesorul Traill.

Biologul a explicat că multe decese umane par să fie legate mai degrabă de înec decât de lovitura sau mușcătura unui hipopotam.

hipopotami

Atac de hipopotami

[Sursa foto: Arhiva]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si