Un vecin l-a găsit plin de sânge pe potecă şi a chemat rapid ambulanţa. În tot acest timp, mai multe imagini cu turişti care hrănesc urşii au fost surprinse pe Transfăgărăşan.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost atacat ieri după amiază, pe un câmp unde se afla cu animalele la păscut. Norocul ciobanului a fost că avea asupra lui un ciomag și un topor cu care a reușit să se apere în fața atacurilor feroce ale animalului.

Citeste si: Al doilea barbat atacat de urs in 24 de ore

"Avea hainele pline de sânge"

Atacul a avut loc la 200 m distanță, a reușit să vina pe picioarele lui și a fost gasit de vecin. Bărbatul și-a lăsat hainele pline de sange in curtea unuia, apoi preluat de ambulanta si dus la spital.

"Eu l-am găsit aici, pe potecă, venea spre mine, era plin tot de sânge și rupt pe partea dreaptă, aici", spune vecinul.

Mătusa spune că nepotul său nu este la prima întâlnire cu ursul. A mai fost atacat o dată acum 3 ani.

"Vine peste noi în casă direct, să facă ceva, pe unul l-a mâncat, pe unul l-a atacat, ăsta aicea".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: 14 apeluri au fost înregistrate în ultimele două zile pentru îndepărtarea unor urşi în județul Harghita

Oamenii sunt tot mai revoltați

"Nu avem cum să ne apărăm de ei, de aici dacă mă duc încolo, mi-e frică", spune un vecin.

Oamenii sunt tot mai revoltaţi şi cer măsuri imediate, dar şi schimbarea legii.

" Daca il omor ma baga in puscarie. Daca nu-l omor, ma omoara el pe mine.  Cum sa nu ne ingrijoreze? Daca astia nu fac nimic?", spune alt vecin. 

Citeste si: Ursii ataca vilele de lux

Primarul din Breaza spune că urșii sunt cu mult mai mulți decât cei declarați astfel că vor cere intervenția rapidă a autorităților pentru ca localnicii să nu mai fie în pericol.

"În cursul acestei dimineți a fost transferat la spitalul de chirurgie din București, pentru intrventii, din informatiile pe care le am, starea lui este stabila", spune primarul din Breaza.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

"Este un pericol mare, iminent, trebuie solutie rapide, interventie urgenta ca sa stopam riscul", mai spune edilul local.

Citeste si: Bărbat atacat de urs în județul Prahova. Victima s-a ales cu răni grave în urma atacului

Atacul se poate repeta oricând

Aseară, ursul a fost izgonit în pădure de jandarmi însă atacul ursului s-ar putea repeta oricând.

Este al doilea în doar 24 de ore- vineri, un alt bărbat a fost mutilat de urs, în Comarnic, iar acum se zbate între viață și moarte pe un pat de spital.

În tot acest timp, apar tot mai multe imagini prin care se observă cum reuşesc turiştii să modifice comportamentul urşilor. Ieri, pe Transfăgărăşan, o ursoaică şi-a adus şi puii lângă drum pentru a cerşi mâncare.

A fost emisă şi o avertizare Roalert prin care se semnala prezenţa urşilor în zonă. Cei care hrănesc urşii riscă o amendă de 5 mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si