Doi soți- Rodica, născută și crescută în România și Fatih, originar din Turcia au locuit de când se știu la oraș. Timp de opt ani au luat calea străinătății și au locuit în Germania, dar în urmă cu doi ani sufletul i-a condus înapoi acasă, în România.

Sătui de agitația și zgomotul orașelor, au ales să trăiască la țară.

"În Germania, când am ajuns prima oară am lucrat la o fermă de vaci, o fermă școlară și de acolo, lucrând el mai mult cu animalele, eu mai mult cu copiii, s-a născut ideea sa și dragostea pentru animale", spune Rodica Sonmez.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

"În Germania am locuit la bloc, era un oraș liniștit", spune Fatih Sonmez. Soția lui îl completează: era atât de liniștit, încât era mort.

"Și aici avem parte de liniște, dar e altceva, e liniștea noastră. La Urlați noi am avut o casă în în cartierul Tineretului, dar era foarte foarte aglomerată zona, casă lângă casă".

Aici, în localitatea Cherba de lângă Urlați, județul Prahova, cresc acum zeci de capre din rasa alpin franceză, două sute șaptezeci de păsări și doi tăurași.

Toate animalele au nume, iar cei doi le știu pe toate pe de rost.

"El este Boris, are patru luni, este cel mai mic din familie", spune Fatih Sonmez. "Caprele sunt foarte cuminți, mănâncă sănatos, au aer curat".

Au învățat singurii să facă brânză bună de capră și să o vândă mai departe localnicilor. La fel și laptele ajunge la tot mai mulți clienți.

Au dat viata la oras pe traiul la tara[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si