În comuna Bistreț din Dolj, oamenii își reamintesc îngroziți clipele din 2006, când furia Dunării a rupt digul de protecție și a produs pagube istorice în zonă.

"Case inundate, lume disperată, nu mai știau ce să facă. Groaznic ne-a fost frică, mamă", spune o localnică.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Bilanțul de atunci: cinci sute de case afectate, șase sute de oameni evacuați, aproape cincizeci de mii de hectare de teren agricol sub ape și o mie de kilometri de drumuri inundate.

"Au evacuat pe toată lumea, o lună și ceva a stat apa", își amintesc oamenii. Dacă Dunărea va crește necontrolat, situația tragică s-ar putea repeta, astfel că ministrul Mediului a ajuns astăzi în zonă cu elicopterul- ca să verifice digurile.

După inundațiile din 2006, autoritățile au construit în zona digului rupt o barieră din fier pe care au îngropat-o în pământ. 

O situație ca cea din 2006 este puțin probabilă, da asigurări ministrul.

"Mă aștept să nu avem probleme, în sensul în care toate digurile de apărare să-și facă treaba și să nu avem nicio localitate afectată, să nu avem nicio suprafață de teren agricol inundată", spune el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si