„Aurul rămâne o investiţie sigură în vremuri grele. O ştiau bunicii noştri, o confirmă şi milionarii României, care ne învață cum ar trebui să ne investim banii în aur. Cel mai important sfat este să nu ne punem economiile la bătaie cumpărând bijuterii din aur, pentru că acestea își pierd valoarea rapid”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Aurul, investiție sigură în perioadă de criză
În plină controversă a banilor cash pe care Guvernul vrea să pună limită, milionarii țării spun că aurul este o investiție sigură pe termen lung, care poate aduce profituri uriașe. Cornel Tăbăcaru, de pildă, a ales să investească în lingouri.
„Eu am investit pentru profit. Am investit în 2002. Și era uncia 250 de dolari. Anul următor a fost 230, deci eu un an am pierdut.
Numai că prețul aurului este ascendent. Chiar dacă face așa 230, 250, 210 el urcă. Eu am vândut la 1.800. Măi copii, să iei cu 250, să vinzi cu 1.800... de aia s-a dus vestea”, a explicat Cornel Tăbăcaru, om de afaceri.
Prețul aurului a depășit 300 de lei gramul. Mulți oameni aleg să cumpere bijuterii din aur în speranța că vor face o investiție sigură.
Citește și: EXCLUSIV: Antreprenorul Ștefan Mandachi, planuri îndrăznețe în domeniul educației: ”Avem nevoie un moment zero în educație pentru a ne smulge din vâltoarea fără ieșire a vechiului sistem bolnav de învățământ”
„- Ce ai din aur pe tine?
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
- Lănțișoare, brățări, inele, de toate”, a spus o persoană.
„E o investiție și dacă ai doar bijuteriile. Nu s-au devalorizat niciodată. Că a crescut prețul aurului. Le-ai băgat la amanet sau le-ai vândut în altă parte și ai scos când ai avut nevoie”, a explicat altă persoană.
Nu de aceeași părere sunt specialiștii, care spun că bijuteriile se devalorizează, așa că, în realitate, pierdem bani.
„Depinde mult de cum vor fi apreciate bijuteriile respective mai târziu, în timp, ca să ne dăm seama câți bani vom recupera când decidem să schimbăm din bijuterii înapoi în bani cash. Și atunci, cu metal prețios simplu, lingou sau orice altă formă de a cumpăra aur, putem să știm exact prețul pe care îl vom primi”, a spus Christian Năsulea, profesor în Economie Mondială.
„Bijuteria comună, din aur, nu este niciodată o investiție. Din contră, se pierde. Tu când cumperi nu cumperi doar valoarea în aur, cumperi și manopera. Cine garantează ca după doi ani de zile piața acestui plus care înseamnă bijuterie se păstrează sau se
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Monetăria Statului scoate la vânzare lingouri din aur de la 1 gram până la 100 de grame.
Aurul are o puritate de 999.9 procente. Dar se pot cumpăra lingouri și online. Cel mai scump poate ajunge la 33.000 de lei.