O vijelie iscată din senin a adus urgia pe litoral. Cerul s-a înnegrit brusc, iar turiştii au fugit cât au putut de repede de pe litoral! Pe plaja din Mamaia, salvamarii s-au mobilizat de urgenţă să îi scoată din apă pe turiştii care îşi puneau viata in pericol stând în mare pe o aşa furtună.

O femeie a sunat în acest timp la 112 să anunţe că a văzut pe geam cum un tânăr este dus de valuri în larg şi are neovie de ajutorul lui!

Citeste si: VIDEO| Inundațiile au făcut prăpăd în România. Cod roșu în vigoare marți, urmează alte vijelii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avertizarea cod roşu de furtună a adus şi grindină la malul mării, dar şi în Brăila. În toate statiunile, vantul a suflat cu viteze și de 90 de kilometri pe oră, a plouat torențial cu tunete si fulgere si a cazut grindină. Cantitățile de apă au ajuns si la 70 de litri pe metrul pătrat. 



Ploi zdravene, care au semănat mai degrabă cu un potop, s-au abătut, însoțite de-un zgomot infernal, peste vestul țării.
Însetat după atâtea zile de caniculă, pământul tot n-a reușit să absoarbă toată apa și acolo unde canalizarea a cedat, drumurile și cartierele s-au inundat. Apele murdare au curs ca pe râu într-un cartier de vile de lângă Cluj-Napoca și au inundat parcarea subterană unde locatarii își țin mașinile.

Citeste si: VIDEO| Vestul țării, prada viiturilor. Imaginile dezastrului

Ca șofer, orașul a fost și mai greu de străbătut.

Bălțile uriașe, formate pe asfalt, n-au fost semnalizate de autorități, ci de locuitorii care au transmit live, pe Facebook.

Cât pentru toată vara a plouat și la Bușteni, unde apa și-a făcut albie din drumuri. În județul vecin, în schimb, viitura și vântul puternic au doborât mai mulți copaci pe care pompierii s-au luptat să-i ridice de pe drumuri.

Citeste si: Ploile torențiale fac ravagii și peste hotare! În Japonia, 13 oameni sunt de negăsit alte câteva zeci de mii evacuate

Orele următoare vor fi însă critice pentru că hidrologii au instituit cod roșu pe mai multe râuri din județele Buzău și Vrancea. Până la ora 22:00, este în vigoare și o avertizare de cod portocaliu în Harghita și Bacău- zone unde apa ar putea să se reverse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si