Avionul militar al Rusiei este filmat în timp ce se prăbușește în Marea Neagră, transmite presa de la Kiev.

Citește și: Vladimir Putin, anunț surprinzător despre un eventual atac al Rusiei asupra unui stat NATO: "Polonia, statele baltice și cehii sunt speriați"

Informația a fost dată publicității pe 28 martie de șeful instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvozhayev.

Razvozhayev a susținut că pilotul s-a ejectat la timp și a fost preluat de salvatorii de la Serviciul de salvare din Sevastopol la aproximativ 200 de metri de țărm.

Avion militar al Rusiei, doborât de rachete antiaeriene în Marea Neagră

Noul șef al Sevastopolului, Mikhail Razvozhayev, instalat de ruși, a anunțat pe Telegram că pilotul a fost ejectat la timp și a fost preluat de salvatorii de la Serviciul de salvare din Sevastopol la aproximativ 200 de metri de țărm.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șeful procurorului rus a susținut că pilotul a fost nevătămat și că nicio zonă civilă nu a fost avariată în urma accidentului. Razvozhayev nu a precizat cauza prăbușirii avionului și nici tipul aeronavei, transmite Kyiv Independent

În cursul zilei de azi, canalele rusești Telegram au distribuit presupusele imagini ale avionului care arde și cădea deasupra peninsulei ocupate și a unei parașute a pilotului ejectat.

Avionul rusesc prăbușit, probabil un Su-25 sau Su-27

Avionul rusesc prăbușit, probabil un Su-25 sau Su-27

[Sursa foto: Twitter]

Avionul Moscovei, doborât accidental de forțele ruse?

Potrivit afirmațiilor distribuite pe canalul Crimean Wind Telegram, avionul a fost doborât accidental de forțele proprii ale Rusiei. Canalul a susținut că avionul a fost doborât deasupra Sevastopolului după ce a decolat de pe aerodromul militar Belbek.

Deși modelul exact al avionului este neclar, imaginile distribuite pe canalele Telegram arată ceea ce pare a fi un avion de luptă. Unele canale de informații de pe rețelele sociale au identificat avionul ca un Su-35 sau un Su-27.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile, care nu pot fi verificate în mod independent, arată sursa citată.

Forțele aeriene ale Rusiei au suferit pierderi deosebit de mari la sfârșitul lunii februarie și martie, pierzând mai mult de o duzină de avioane de război, inclusiv bombardiere de luptă Su-34, avioane de luptă Su-35 și un rar avion militar spion A-50.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si