Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Bani puțini pentru bătrânii din România. Aceștia fac sacrificii pentru a supraviețui din banii primiți de la stat

Din cei 5 milioane de pensionari din România, peste 1,2 milioane primesc de la stat pensia minimă.

Alexandra Bercea,

Bani puțini pentru bătrânii din România. Aceștia fac sacrificii pentru a supraviețui din banii primiți de la stat

[Sursa foto: fotojet]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zi de zi, bătrânii României sunt nevoiți să facă sacrificii pentru a supraviețui o lună întreagă din puținul primit de la stat. Mulți s-au împrumutat pentru a pune pe masă câte ceva de sărbatori. Chiar și așa, au rămas cu gândul la bucatele pe care nu și le-au permis.

Pensia medie a crescut în luna martie

Potrivit datelor oficiale de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie a crescut în luna martie la peste 1900 de lei, față de 1700 de lei la finalul anului trecut.

Banii sunt însă mult prea puțini spun oamenii. Iar același lucru reiese și din datele INS, mai ales că venitul mediu necesar pentru cheltuielile unei persoane a fost stabilit la 2137 de lei.

Analiștii economici atrag atenția că situația materială a vârstnicilor se degradează constant, iar de pus bani deoparte, nici vorbă să reușească.

Institutul Național de Statistică a semnalat că nu există un echilibru între cheltuielile cu pensiile și taxele colectate de stat din salarii.

Cu alte cuvinte, avem mai mulți pensionari în țară decât salariați.

Din cei 5 milioane de pensionari din România, peste 1,2 milioane primesc de la stat pensia minimă.

420.512 persoane au beneficiat de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale

Conform datelor de la Casa Naţională de Pensii Publice, ”un număr de 420.512persoane au beneficiat de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în luna martie”. 

Peste 420.000 de persoane au beneficiat de indemnizații

162.527 de persoane au beneficiat de indemnizaţii conform D.L. nr. 118/1990 – privind  acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945  şi au primit o indemnizaţie medie de 1.383 lei, conform Observatorul Prahova. 

67.632 de persoane au fost beneficiar de indemnizaţii conform Legii 189/2000 privind aprobarea ordonanţei Guvernului 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului-Lege 118/1990 privind  acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de disctatură instaurată cu începere de la 6 martie

1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările ulterioare.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aceştia au primit o indemnizaţie medie de 788 lei.

Citește și: FOTO/VIDEO- Ce venit lunar are femeia cu cea mai mică pensie din România? Tanti Cecilia se zbate din greu pentru a supraviețui

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI