Proprietarul clădirii în care era azilul a devenit agresiv cu jurnaliștii și vă avertizez sunt imagini cu un puternic impact emoțional.

"- Avem vreo legătură cu reprezentanții azilelor?

De ce vorbești așa? Pe bune, măi, te văd"

Cel care scuipă și înjură reporterii este nimeni altul decât proprietarul clădirii în care a fost descoperit un alt azil al groazei. Totul a început, însă, cu un apel anonim care a demascat modul în care erau ținuți bătrânii de la centrul din Sectorul 4, ce poartă numele La Vecinul cel Bun.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au descoperit condițiile inumane din centrul de îngrijire.

În acest azil se aflau cincizeci de vârstnici, iar în urma verificărilor s-a descoperit că optsprezece dintre aceștia erau ținuți la demisolul clădirii, în condiții improprii, dormind pe diferite saltele.

Aparținătorii bieților bătrâni au fost chemați astăzi la azil unde au descoperit cu stupoare condițiile în care le erau ținuți părinții și bunicii.

Azilul nu e la prima abatere de acest fel. Autorizația de funcționare fusese suspendată de la ultimul control al autorităților, din luna iulie, pentru purtare abuzivă și exercitare fără drept a unei profesii. Așadar, pentru a nu rămâne fără autorizație, administratorul s-a văzut nevoit să renoveze. Un singur lucru i-a stat în cale, bătrânii, pentru care a găsit imediat o soluție. Nu să-i relocheze, ci să îi culce la subsol, îngrămădiți direct pe saltele, decizie care i se pare cât se poate de firească și proprietarului clădirii în care funcționa azilul.

"- Și unde vrei să-i culce?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Să-i mute în alte condiții salubre

- Să-i ia acasă aparținătorii

- Erau ținuți pe saltele, direct pe jos

- Păi salteaua unde vrei să o pună, pe sus?"

Întrebat de jurnaliști ce legătură are cu administratorii azilului, bărbatul a devenit brusc extrem de agresiv.

"- Aveți vreo legătură cu acest azil?

- Nu am nicio legătură

- Dar nu mă împingeți

- Păi vă împing, gata, gata am înțeles, am luat interviu, gata"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Deși jurnaliștii voiau să afle cum au ajuns bătrânii să fie ținuți în asemenea condiții, scandalul a escaladat. Potrivit unor surse judiciare, proprietarul clădirii și totodată cel care i-a scuipat și jignit pe jurnaliști ar fi unul dintre membrii de bază ai clanului sportivilor. Poreclit PICU, acesta a fost amendat pentru agresiunile aduse presei.

Citește și: Copii cu dizabilități, amenințați cu moartea, loviți și batjocoriți de cei care trebuiau să îi îngrijească. Un nou centru al ororilor, în Suceava

Poliția a deschis un alt dosar penal în cazul azilului La Vecinul cel Bun, pentru abuz în serviciu și cei de la ANPC au făcut astăzi verificări.

A fost aplicată o sancțiune de 5.000 de lei și s-a propus închiderea definitivă a unității.

După aproape patru ore petrecute în soare, bătrânii au fost duși înapoi în clădire, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si