Bere mai scumpă din 2022

Berea artizanală se vinde în orice anotimp, aflăm de la Bogdan, acționar la o berărie din Capitală. Vara, clienții preferă să o bea la draught în vreme ce iarna cerute sunt specialitățile amărui cu gust de condimente sau cu arome puternice:

Bogdan Bazaoache, acționar berărie: „De sărbători avem o vânzare mai bună pe berile brune și berea roșii, și pentru berile mai tari cu peste 7 la sută alcool.”

Cele 11 sortimente din bar sunt de-ale case. Le produce într-o micro-berărie dintr-un sat din Prahova și le vinde cu prețuri care pornesc de la 15 lei, la 24. De ceva vreme însă costurile de producție au crescut așa că se vede nevoit ca de la anul să scumpească berea.

Bogdan Bazaoache, acționar berărie: „În contextul creșterii utilităților, precum energia, gazul, combustibilul, sunt șanse mari ca și creșterea accizei să se regăsească în prețul de listă al producătorilor. Eu zic că începând cu 1 ianuarie se va resimți. Și din prețul de listă al producătorilor va fi vizibil în meniurile localurilor.”

Citeste si: Cât costă un kg. de şorici în 2021? Preţurile "ireale" în magazine

Reacția consumatorilor de bere

Vestea i-a luat prin surprindere pe consumatorii de bere.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În acest restaurant se vând zilnic, pe timpul iernii, 1.500 de litri de bere. Însă, dacă până acum pentru o halbă plăteați în jur de 12 lei, de la începutul noului an va trebui să socateți din buzunar peste 13 lei.

„Foarte rău. Nu vrem să crească prețul! De ce crește? Bem mai puțin!”

Citeste si: Mersul Trenurilor 2022: Cum poţi verifica online ce schimbări operează CFR din data de 12 decembrie?

„Cu scumpitul bineînețeles că nu ne face plăcere, dar încercăm să ne relaxăm nemaigândindu-ne la ce ne așteaptă. Dacă energia se scumpește e mai mult decât clar.”

Într-un clasament internațional al băutorilor de bere înrăiți, românii ocupă locul 3. Scumpirea berii vine după multe altele anunțate de comercianți pentru începutul anului viitor.

Citeste si: Cum se calculează factura la energie electrică?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si