O boală extrem de contagioasă aduce din ce în ce mai mulți copii la medic. Vorbim despre boala obrajilor pălmuiți, care este adesea confundată cu o răceală sau o toxiinfecție alimentară. Doar că părinții trebuie să fie atenți la petele roșii care apar pe obrajii celor mici și să meargă direct la doctor, a transmis Cristian Sabbagh.

Boala obrajilor pălmuiți, cazuri în creștere

Copii cu obrajii nefiresc de roșii sunt adusi tot mai des la camera de gardă.

Am venit că s-a agravat de aseară și să nu fie altceva, a spus un părinte.

Medicii atrag atenția că afecțiunea, cunoscută ca boala obrajilor pălmuiți este întâlnită mai ales la copiii între 5 și 15 ani și se manifestă în special în sezonul cald.

Copilul de cele mai multe ori nu e spitalizat, poate să semene cu o răceală, e de fapt o infecție a căilor respiratorii. E diferență, că dacă apar și obrajii roșii... nu mai e o simplă răceală, acolo e diferența, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist.

Evoluția este pe etape, iar părinții ar trebui să fie atenți la simptomele celor mici.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Momentul în care apar leziunile cutanate care sunt cele caracteristice e momentul în care cel mic nu mai transmite în general, din păcate poate să transmită înainte să apară erupția. Riscul să avem mai multe cazuri există în general în partea de început a verii, sunt cele mai multe infecții de tipul asta, a declarat Adrian Marinescu.

Strănut, febră, durere în gât, stare de oboseală, dureri de cap, toate acestea urmate în cel mult zece zile de o înroșire la nivelul obrajilor și o erupție cutanată pe tot corpul.

Acestea sunt simptomele eritemului infecțios, cunoscut sub numele de cea de-a 5 a boală a copilăriei sau boala obrajilor pălmuiți, a transmis Diana Buzea, reproter Știrile Kanal D.

Numărul în creștere al cazurilor apărute în creșe, grădinițe și școli, îi determina pe părinți să fie în gardă.

Fetița mea a auzit la școală, ia zi Cari, cine are, colega ta? Eu de două zile n-am mai dus-o că e și frățiorul cu probleme, a spus un părinte.

Trebuie mers la medic! Întotdeauna când apare ceva despre care nu cunoaștem, e bine să mergem să verificăm, a spus un părinte.

Citeste si: Sebastian din „Casa Iubirii” a invitat-o pe Julia la biliard. Care a fost reacția tinerei. „Mă gândeam că Patrick ieri ne-a combinat.”- kfetele.ro

Citeste si: Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să se transforme în altceva". Ies la iveală noi detalii din relaţia pe care au avut-o cei doi- radioimpuls.ro

Boala este contagioasă, iar copiii trebuie scoşi din colectivitate de la primele simptome, până la apariția erupției. De regulă, roșeața dispare în câteva zile, dar sunt și cazuri în care poate dura și săptămâni. De cele mai multe ori, afectiunea trece de la sine fara complicatii, explica medicii..

Citește și: VIDEO Au fost momente dificile pentru pentru părinții victimelor de la 2 Mai. Aceștia au retrăit tragedia care le-a ucis copiii, iar mamei lui Sebi i s-a făcut rău în sala de judecată. Vlad Pascu nu a schițat nimic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si