Un peisaj superb, telescaune ce funcționează de dimineața și până seara și pârtii ce primesc tot mai mulți schiori dornici de aventură. Așa arată zilele acestea stațiunea Cavnic, după o lungă perioadă în care turismul a stat la mâna vremii.

În urmă cu câteva zile administratorii domeniului schiabil își sfătuiau turiștii să își amâne concediile cu una sau chiar două săptămâni din cauza lipsei zăpezii, însă acum ninsoarea a adus bogăție în întreaga stațiune:

„Se schiază din 30 noeimbrie, însă pârtiile au fost așa cumva la limită cu stratul de zăpadă, acum a început să ningă. Sigur, noi în continuare vom face zăpadă artificială când temperaturile ne vor permite. Momentan se schiaza pe 30 la suta din partii”, spun administratorii.

Stațiunile montane, în sfârșit pline de turiști după ninsorile abundente

Pentru că în timpul săptămânii nu e aglomerație mare, se schiază excelent. Mulți dintre turiști au venit din orașele învecinate pentru o porție de adrenalină:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

„Cu toate că la Cavnic funcționează doar 2 din 6 kilometri de pârtie, stațiunea rămâne printre favoritele turiștilor. Aici o zi de distracție ne costă 200 de lei, și asta dacă venim fără echipament. Un skipass pe toată ziua ne costă 100 de lei”, relatează corespondentul Kanal D.

George și Adelina sunt din Satu Mare și au ales să se bucure de zăpadă de la Cavnic doar pentru o zi:

„E prima dată anul acesta și e super ok pârtia. Am urmărit și camerele web și azi am văzut că a nins și e destul de bună.
E super fain, aici venim în fiecare weekend aproape. Eu deja de 2 weekenduri vin și aici uiți de covid, uiți de tot”, spun tinerii.

Turiștii vin din toate colțurile țării în stațiunile cu zăpadă

Teodora este o altă iubitoare a sporturilor de iarnă încă de când era mică. Dacă alți ani o prindeau pe pârtiile din străinătate, în acest an a venit alături de familia sa tocmai din Brăila pentru a se bucura de frumusețea munților din nord-vestul României.

„Aici chiar e mișto, e fain. E altceva, e altceva din ceea ce văd zilnic și e interesant”, spune ea.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

În această perioadă pârtiile sunt deschise cu respectarea anumitor condiții: turistii trebuie sa poarte masca de protectie iar accesul este limitat pentru a se evita aglomeratia. În timpul săptămânii pârtia este deschisă în intervalul orar 10:00- 19:00

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si