Multe medicamente, în special pentru cei care suferă de cancer sau pentru pacienţii HIV-SIDA, se găsesc extrem de greu sau deloc.

Iar suferinzii care întrerup tratamenul sunt pur și simplu condamnați la moarte

Alin are 32 de ani și a fost depistat cu virusul HIV pe când avea doar doi ani. De atunci, a încercat mai multe scheme de tratament, iar, în prezent, ia 10 pastile pe zi ca să trăiască!

De luni întregi, însă, medicamentele pentru cei ca el, care suferă de boli incurabile, sunt insuficiente.

Citeste si: Un mare oraș din România, la un pas de scenariul galben. Rata infectărilor a explodat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Dacă înainte îl primeam în fiecare lună, tratament complet, veneam o singură dată pentru ridicarea tratamentului, acum ni se oferă la plic. Pe o săptămână, pe două săptămâni, în funcție de disponibilitatea fiecărui produs medicamentos din schemă.”, a spus Alin Marian, un pacient infectat cu HIV, pentru Știrile Kanal D.

Bolnavii cronic, într-o situație disperată. Care este motivul?

S-a ajuns în această situație dramatică din cauza faptului că Ministerul Sănătăţii nu a primit la timp banii necesari, în al doilea semestru al acestui an, pentru a le oferi pacientilor

tratamentele de care depinde viaţa lor!

„Stai cu frică constantă că nu o să mai fie, efectiv, nu o să mai aibă să-ți calculeze pastilele alea la bucată.”,  a completat Alin Marian. 

Citeste si: Elevii dintr-o clasă din Pitești vor trece în sistem online după depistarea unui caz de covid-19

Vorbim despre medicamente pe care nu le pot cumpăra din farmacie, iar mulţi dintre bolnavii HIV-SIDA au început să apeleze la organizații care le trimit pachete cu pastilele necesare, primite din donații.

Situația este la fel de gravă și pentru cei care suferă de cancer si reuşesc să trăiască cu această maladie doar datorită tratamentelor. Sunt târâţi acum prin toată ţara după medicamentele de care au atâta nevoie.

Citeste si: Ceaiuri care refac flora intestinală. Remedii naturale pentru o bună funcționare a organismului

Abia în dimineața zilei de marți, 14 septembrie, Ministerul Sănătății ar fi alocat fonduri pentru tratamentele necesare bolanvilor cronici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si