„Ca să ne dăm seama cât de poluat este Bucureștiul, este suficient să ne uităm în jos la încălțăminte. O simplă plimbare de câteva minute este de ajuns ca tot praful să se așeze pe pantofi, se plâng locuitorii Bucureștiului. Experții în mediu spun că nivelul poluanților din aer depășește constant limita impusă de Uniunea Europeană”, a transmis Christian Sabbagh.

Bucureștenii se plâng de praful din Capitală

Încălțămintea albă arată cel mai bine cum stă Capitala la capitolul poluarea cu praf. Nu este nevoie decât de o plimbare de câteva minute pentru ca adidașii imaculați să își schimbe culoarea.
„Degeaba mă duc cu ei curați, că se transformă în negru, gri, maro, numai ce erau ei inițial nu”, a spus un trecător.

Nu prea reușim să găsim o pereche de pantofi care să-și fi păstrat culoarea originală.
Ca să înțelegem de unde vine tot acest praf, poposim pe o stradă unde se schimbă bordurile. Un nor dens de praf a învăluit tot drumul. Muncitorii aruncă în stânga și-n dreapta lopeți cu nisip, iar cel care mătură nu face altceva decât să ridice și mai mult praf în aer.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Primar dintr-o comună buzoiană, acuzat de poluare masivă. Sătenii s-au plâns de mirosurile îngrozitoare

„Sunt zeci de astfel de șantiere în Capitală. Aproape că la fiecare intersecție dăm peste un morman de pământ îngrădit de câteva garduri de semnalizare.

Șantierul unde se înlocuiește linia de tramvai este înconjurat de plase anti praf doar pe o porțiune. În rest, utilajele răspândesc mizeria în aer”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.
În fiecare an, 15.000 de decese sunt cauzate de poluarea aerului, cifră care plasează țara noastră pe locul 8 la nivel european.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: