O masă îmbelșugată, un brad frumos și multe cadouri sub el- sunt regulile de la care românii nu se abat nici în acest an.

Printre ei se numără Daniel și Laura, care au lăsat la casa de marcat după doar câteva zeci de minute de cumpărături, toți banii alocați pentru întreaga perioadă a sărbătorilor: 798 de lei.

În situația lor se află și Mihaela, care s-a abătut demult de la lista inițială de alimente și cadouri necesare pentru sărbătorile din acest an.

Citeste si: VIDEO| Târgul de Crăciun de la Sibiu, lăudat de New York Times

Mihaela: Bugetul a fost stabilit undeva la 3.000 de lei, dar am depășit. Pentru că suntem mulți și am depășit mult.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reporter: La cât ați ajuns?

Mihaela: Păi cred că undeva la 6.000 de lei. Pentru că avfem bebe și i-am luat multe lucruri și la toată familia.

La fel de mult au costat și cadourile, fie ele telefoane, electrocasnice sau jucării.

Astfel, spiritul sărbătorilor depăşeşte până și statisticile. Conform estimărilor oficiale, bugetul alocat de români pentru perioada Crăciunului se ridică la aproximativ 1.200

de lei, din care NUMAI 477 de lei ar fi destinaţi cheltuielilor pentru mâncare, în timp ce, pe cadouri, românii ar trebui să cheltuiască, în medie, 403 lei. Restul de buget se distribuie între brad (172 lei) şi decorarea acestuia (137 lei).

Echipa Știrilor Kanal D a făcut un experiment pentru a vedea cât ne costă un coș de bază, în supermarket, cu produse accesibile.

MĂDĂLINA BICHIR, reporter Stirile Kanal D: Cumpărăturile sunt gata! Am ales de la carne, lactate și produse de panificație, până la fructe, legume și băuturi, iar fiecare produs are un preț

mediu. Să aflăm acum cât o să ne coste toate aceste produse special alese pentru masa de Crăciun.

După ce scanăm fiecare produs, aflăm că pentru minimul necesar de care avem nevoie pentru masa de Crăciun trebuie să scoatem din buzunar aproximativ 250 de lei.

Însă, în goana după cumpărături trebuie să aveți grijă şi la alte aspecte! Numai astăzi, în Brăila, la distanță de 10 minute, în zona mall-ului au avut loc două accidente în lanţ. În primul dintre ele au fost implicate 3 mașini, iar în cel de-al doile- 5 autoturisme.

Citeste si: Sărbători fericite: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun pe care să le trimiți celor dragi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si