Cei care ajung în această perioadă în centrul istoric al Sibiului descoperă tradițiile de demult. Calfe din Elveția, Danemarca, Anglia, Franța și Germania reînvie meșteșugurile uitate din Transilvania. Tinerii s-au apucat de muncă în mijlocul orașului.

Citește și: VIDEO- Cătălin Botezatu „colorează” vara cu creațiile sale. „Urmează două prezentări la Sibiu: una la palatul Brukenthal și una pe cel mai lung catwalk din România”

Toby, calfă: „Este o perioadă emoționantă pentru mine oferindu-mi o pregătire ca ucenic. Știam că vreau să plec în călătorie atunci când voi termina, așa că am avut mult timp să mă gândesc la acest lucru și, când a venit acea zi știam că vreau să merg prin Europa.”

Tinerii care vor să devină calfe nu trebuie să aibă mai mult de 30 de ani

După ce termină școala de meserii, tinerii care vor să devină calfe pornesc la drum într-o călătorie prin mai multe țări. În acest timp se perfecționează și lucrează ca dulgheri, fierari, pietrari sau tâmplari.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei care vor să devină calfe trebuie să nu depășească vârsta de 30 de ani, să fie necăsătoriți și să nu aibă obligații deoarece călătoresc mult și nu stau mai mult de 3 luni în același loc. La final ei vor ști toate tainele meseriei în care se perfecționează.

Vevin, fostă calfă: „Pentru mine a fost o experiență incredibilă. Am început când avem 14 ani în Franța, este diferit față de colegii din Germania, dar avem aceleași valori.

Sunt fierar. Lucrez cu focul și cu diverse unelte.”  

Turiștii care ajung prin Sibiu sunt încântați să descopere atelierele calfelor. Cele 16 calfe călătoare vor rămâne la Sibiu, în centrul istoric timp de două săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si