SIMONA PĂTRULEASA: Preventia este foarte importantă. Cred ca e mai importanta constientizarea, mai degraba, a acestei preventii. Cred ca oamenii trebuie sa stie ca e foarte important sa ajunga la medic, sa mearga si sa faca anual un control.

Simona Pătruleasa a raspuns prezent invitatiei revistei „Avantaje” la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Luptei Impotriva Cancerului, pentru a asculta sfaturile specialistilor in ceea ce priveste preventia, depistarea si tratamentul acestei cumplite maladii care este cancerul.

Elvira Bratila, medic primar: Consultul ginecologic este foarte bine sa se faca anual sau macar o data la doi. Consta intr-un examen Papanicolau, pentru a face screeningul pentru cancerul de col, de asemenea in functie de varsta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a înfruntat Shannen Doherty cancerul: 30 de imagini impresionante din timpul luptei cu boala

Medicii atrag atentia ca aproape orice cancer, depistata in stadiul incipient, are o rata mare de vindecare, de pana la 95%. Totul este să ascultăm semnalele pe care ni le transmite corpul nostru.

La eveniment, s-au aflat medici renumiti care se confrunta zilnic cu aceasta maladie, dar si fosti pacienti sau oameni care au dorit sa afle care sunt cele mai inovative metode de tratament si cum pot detecta semnele bolii intr-o

faza incipienta.

Conform estimarilor OMS, pana in anul 2030 ar putea exista 26,4 milioane de noi pacienţi diagnosticat cu o forma de cancer.

Citeste si: Jean Paler, de nerecunoscut. Cum arată actorul după s-a aflat de boala care îl chinuie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si