În sunet de artificii, tunuri de fum și de dans a început aseară Puppets Occupy Streets din Craiova. Cel mai mare festival de animație din țară a scos din case mii de oameni, curioși să vadă păpușile gigant de anul acesta. Marionetele viu colorate și decorate cu luminițe au peste 5 metri înălțime și au defilat pe străzile orașului.

Puppets Occupy Streets, cel mai mare festival de animație din țară a început la Craiova

"Este al treilea an când venim și ne place foarte mult. Este foarte frumos și distractiv și pentru copiii", a spus un participant de la festival.

Tema de anul acesta este Fantasy și presupune ca personajele să fie de poveste. De altfel, crearea unei astfel de marionete a luat săptămâni întregi de muncă, ore nedormite, dar și multă imaginație. Cât privește manevrarea unei păpuși gigant...

"De trei actori păpușari este nevoie. Unul mânuiește capul, unul picioarele și unul mânuiește coatele, pentru că trebuie să se miște fiziologic", a mărturisit Ionica Dobrescu, actriță în cadrul Teatrului Colibri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei mai fascinați de întregul spectacol au fost copiii, care s-au regăsit parcă în lumea desenelor animate.

Festivalul este la a zecea ediție, dar organizatorii au încercat să vină cu noutăți și surprize.

Festivalul va dura patru zile, timp în care în Craiova vor avea loc zeci de spectacole, ateliere, expoziții, dar și concerte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si