"Primăvara este despre culori și parfum, dar și despre multă muncă. Asta ne dovedesc producătorii de flori de sezon care zăbovesc în solarii de dimineață până seara. Este perioada cea mai agitată din an pentru că mai sunt doar câteva zile până la mărțișor, atunci când este și apogeul vânzărilor", a transmis Cristina Dorobanțu.

Au apărut florile de primăvară, în sere

Zambilele, primolele și ghioceii sunt doar câteva dintre frumusețile acestei sere din Prahova.

Virginia Sandu le îngrijește și le pregătește pentru săptămâna ce urmează, când comenzile vor fi livrate către florării și clienți pentru prima lună a primăverii.

"- Ce sunt acelea, doamnă?
- Bujori de munte.
- Și cum se îngrijesc?
- Îi udăm, i-am pus astă-toamnă", a declarat Virginia Sandu.

Muncă e de dimineață și până seara, târziu. Pentru că noaptea încă sunt temperaturi scăzute, doamna Virginia face focul în seră.

"- De ce faceți căldură?
- Trebuie să înflorească... Din noiembrie facem în continuare focul", a declarat Virginia Sandu.

Este o afacere frumoasă de care se ocupă întreaga familie, dar nu mai este la fel de profitabilă cum era pe vremuri, spune femeia.

"- Eu ma ocup de flori de când aveam 25 de ani, crizantemă tăiată, asta puneam eu. Chiar le iubesc, sunt nopți în care nu dorm gândindu-mă la ele, că ai băgat banul și trebuie scos.


- Va mai scoateți banii?
- Ce o vrea Dumnezeu!", a declarat Virginia Sandu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anul acesta, zambilele pleacă din seră la prețul de 7 lei pe fir și vor ajunge în piață cu 10 lei. Cât despre lalele, cele cu un bulb vor pleca de aici cu 5 lei, iar cele cu 3 bulbi se vor vinde spre florării cu 10 lei.

Citește și: VIDEO- 600 de oameni le-au fost alături în ziua nunții. Georgiana și Cătălin sunt mai îndrăgostiți ca niciodată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: