Un apel la 112 a anuntat, in aceasta dupa-amiaza, posibilitatea ca un avion de mici dimensiuni sa se fi prabusit intr-o zona montana de langa localitatea Nehoiashu, in judetul Buzau.

„Eram in gradina, sa tai niste iarba, si am auzit un motor turat, probabil al acestui avion, pe la ora 15:00”, a declarat localnicul care a sunat la numarul unic de urgenta!

Autoritatile din Buzau au luat legatura cu unitatea judeteana de aviatie si cu Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate in zona. In acelasi timp, echipajele de urgenta au fost puse in stare de alerta maxima si mobilizate imediat pentru gasirea aparatului! L-au localizat intr-o zona greu accesibila.

Este vorba despre Storch HS, un avion de mici dimensiuni, neomologat, dar certificat in Romania.

Echipele de cautare si salvare au gasit si doua victime langa epava: Ar fi vorba despre Liviu Bucatica si Mihai Covaciu, doi oameni de afaceri din Rasnov. Cel din urma este patronul unei firme de constuctii.

SORIN STOICESCU- FOST SEF AL AVIATIEI CIVILE: Se pare ca au ramas fara combustibil sau au avut o defectiune. Au cautat o zona in care sa aterizeze fortat, insa aterizarea a fost dura si, din nefericire, si-au pierdut viata atat pilotul, cat si cine il insotea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Acelasi aparat de zbor a fost implicat intr-un accident aviatic in luna august 2016, atunci cand a aterizat fortat din cauza defectiunilor tehnice intr-o zona limitrofa orasului Topoloveni. Conditiile diferite, insa, au facut ca la acel moment, pilotul si copilotul sa ramana in viata.

Ambulante si echipaje de la nivelul tuturor unitatilor MAI – politie, ISU si jandarmerie – au ajuns la locul tragediei. Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau declara ca o posibila cauza a prabusirii ar fi vremea nefavorabila, avand in vedere ca, in zona, ploua continuu de aseara.

Comisia de ancheta va stabili, insa, exact ce s-a intamplat!

_____________________________________________________________________________________________________________________

STIREA INITIALA

UPDATE 17.10. Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, avionul s-a prăbuşit în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu. Reprezentantul Prefecturii Buzău a menţionat că apelul la 112 a fost făcut de un cioban.

"Accidentul aviatic s-a produs într-o zonă greu accesibilă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Condiţiile meteo au fost nefavorabile în zona de nord a judeţului Buzău începând de marţi seara, cu vânt şi precipitaţii.  

UPDATE 17.00. IGSU a precizat că informaţia s-a confirmat, fiind vorba despre un aparat de mici dimensiuni prăbuşit în zona Baraj Siriu.”Din primele informaţii au fost identificate două victime decedate”, a mai transmis IGSU.

Fostul şef al Aviaţiei Civile Sorin Stoicescu a susţinut că acelşi avion a mai fost implicat într-un incident în august 2016.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Reguli parcare "Beach, Please! 2024". Ce trebuie să știe șoferii care folosesc parcarea festivalului- radioimpuls.ro

În 8 august 2016, avionul a aterizat forţat  într-o zonă limitrofă a oraşului Topoloveni, din judeţul Argeş, din cauza unor defecţiuni tehnice, cele două persoane aflate în aparatul de zbor- pilotul şi copilotul- nefiind rănite, transmite news.ro. 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Incidentul a fost anuntat de un localnic, la numarul de urgenta 112. Apelantul a spus ca a auzit un zgomot la o distanta considerabila, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni.

La nivelul judetului Buzau au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi si politisti pentru derularea actiunilor de cautare-salvare.

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviatie din judetul Buzau si la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate in zona.

Toate amanuntele despre tragedia aviatica din judetul Buzau si despre victimele acesteia, la Stirile Kanal D de la ora 19.00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si