Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Caz medical uimitor. O nouă viață, cu patru rinichi

Crăciunul înseamnă o nouă viață pentru un bărbat care a primit, prin transplant, doi rinichi proveniți de la un om aflat în moarte cerebrală. Intervenția a durat peste nouă ore, a fost un adevărat maraton pentru medici, dar a însemnat și o premieră. Asta, pentru că pacientul are acum nu mai puțin de patru rinichi.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Chiar în dimineața de Crăciun, medici și asistente din blocul operator al spitalului Parhon din Iași au venit la serviciu pentru a dărui o nouă viață.

Nouă ore au petrecut echipele în sala de operații, pentru a transplanta nu unul, ci ambii rinichi prelevați de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

Operația a fost una extrem de complicată și din cauză că rinichii proveneau de la un pacient în vârstă și bolnav de diabet.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: 2019. Anul relansării activităţii de transplant în România!

De altfel, din acest motiv au fost transplantați ambii rinichi, pentru ca măcar unul dintre organe să funcționeze și să nu fie nevoie de o nouă operație.

Pentru primitor a fost o adevărată minune de Crăciun. Beneficiarul transplantului este un barbat din judetul Neamt, care de 15 ani făcea dializă.

Acum, va putea să-și trăiască viața ca un om normal.

Conf.univ.dr Ionut Nistor, purtător de cuvânt la Spitalul Parhon: Este un pacient de 52 de ani, care fusese diagnosticat din 2005 cu o boala de rinichi.

Medicii spun ca, post-operator, starea de sanatate a barbatului cu patru rinichi este foarte buna, dar atrag atenția că acesta va trebui să respecte toate indicațiile specialiștilor pentru ca transplantul să nu fie respins de organism.

Citeste si: VIDEO| Mama care oferă viață semenilor săi

Citeste si: VIDEO| Mama care oferă viață semenilor săi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI