Imagini dramatice cu o "tornadă de foc" au fost surprinse de echipa de intervenție la incendiul survenit la Lacul Downton din Columbia Britanică.

Scene apocaliptice în Canada - ce este tornada de foc?

Scene apocaliptice în Canada - ce este tornada de foc?

Tornada de foc, filmată

În videoclipurile de mai jos se vede vârtejul de foc, care s-a format din cauza unei combinații de intensitate mare a focului, vânturi puternice și instabilitatea masei de aer deasupra Lacului Gun.

Citește și: Noi detalii în cazul celor 18 cadavre găsite carbonizate într-o zonă afectată de incendii, în Grecia. ,,Poziția în care i-am găsit arată că acești oameni au murit îmbrățișați''

Coloanele intense de gaz și flăcări sunt orientate vertical într-un fenomen incredibil de rar, transmite The Independent.

Citește și: VIDEO- Harta noilor incendii din Grecia. Cel puțin 20 de morți, distrugeri fără precedent lângă Atena. "Grecia trece prin cel mai dificil an"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Aceste condiții unice și comportamentul extrem al vântului combinat cu incendiul nu sunt văzute prea des la incendiile din Columbia Britanică”, a transmis BC Wildfire Service.

Incendii masive de vegetație în Columbia Britanică 

„Tornada de foc” extrem de rară traversează o zonă din Columbia Britanică, în timp ce incendiile forestiere au făcut ravagii în provincia canadiană, determinând mii de oameni să fugă.

Autoritățile canadiene au declarat stare de urgență încă de săptămâna trecută în regiunile afectate de focurile alimentate de vântul puternic.

În timp ce echipajele de pompieri se luptau cu incendiile în jurul lacului Gun din North Pemberton, pompierii au reușit să surprindă rara tornadă de incendiu pe camerele video.

Scene apocaliptice în Canada - ce este tornada de foc?

Scene apocaliptice în Canada - ce este tornada de foc?

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare ale BC Wildfire Service au arătat un val uriaș de fum care se învârte pe lângă copaci aprinși de lângă lac.

Scenele apocaliptice au fost filmate în timp ce personalul de la sol a alergat împotriva cronometrului pe tot parcursul nopții. 

Infernul a fost alimentat de tornadele iscate pe timpul nopții lângă lacurile canadiene.

Fenomenul a fost posibil datorită combinației rare a incendiilor de la marginea lacurilor cu fenomenele meteo extreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si