Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cel mai plăcut oraș din lume în care să locuiești este la doi pași de România

Cel mai plăcut oraș din lume în care să locuiești se află în Europa Centrală și nu sunt mai mult de 500 km distanță de România. Cu mașina ajungi de la granița țării noastre în doar 5 ore. Ce alte orașe se află în top 10 localități cu cea mai bună viață?

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru al treilea an consecutiv, Viena, capitala Austriei, este cel mai "locuibil" oraș din lume, potrivit unui studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU).

Raportul anual Global Liveability Index for 2024  își propune să arate cât de confortabil sau de plăcut pentru locuit este un oraș și a examinat 173 de orașe la nivel global pe baza a 30 de indicatori organizați în cinci categorii:

  • stabilitate
  • îngrijire medicală
  • cultură și mediu
  • educație
  • infrastructură.

Ajutată de scorurile perfecte obținute pentru stabilitate, îngrijire medicală, educație și infrastructură, Viena a condus și în clasamentul din acest an, urmată îndeaproape de două orașe din Europa de Vest: Copenhaga, Danemarca pe locul doi și Zurich, Elveția pe locul trei.

Citeste si: Cât a ajuns să coste o porție de mici la terasa Obor. Prețurile s-au mărit considerabil, dar clienții tot stau la cozi uriașe- kanald.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Scorul general al Vienei a fost ușor diminuat în 2024 în categoriile cultură și mediu, "din cauza lipsei de evenimente sportive majore”, conform Indexului Global Liveability al EIU pentru 2024.

Alte orașe cu o calitate a vieții ieșită din comun:

11. Adelaide, Australia
12. Toronto, Canada
13. Helsinki, Finlanda
14. Tokyo, Japonia
15. Perth, Australia
16. Brisbane, Australia
17. Frankfurt, Germania
18. Luxembourg
19. Amsterdam, Olanda
20. Wellington, Noua Zeelandă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI