Investitiile imense facute de organizatori, in special in artistii invitati, au atras peste zece mii de turisti din intreaga lume. Pentru un cantaret de talia lui Robbie Williams ajung sa plateasca peste 700.000 de euro pentru un concert.

Aproape o suta de mii de oameni i-au scandat numele lui Robbie Williams pe Cluj Arena, duminica, in ultima noapte de UNTOLD. Editia care tocmai s-a incheiat a produs un puternic impact financiar.

Organizatorii au investit sume colosale in festival si au avut parte de profituri pe masura.

Peste 372 de mii de oameni au fost la festivalul din acest an, dintre care aproximativ 75.000 au venit din alte tari. In top se situeaza englezii, urmati de olandezi si francezi.

Oamenii veniti la Cluj au cheltuit sume consistente atat in festival, cat si in oras sau in imprejurimi. In medie, o persoana a cheltuit 150 de euro pe cazare, transport, mancare si vizite la obiective turistice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Noi imaginii din casa groazei din Caracal! Anchetatorii caută în continuare probe în cazul crimelor recunoscute de Gheorghe Dincă

Citeste si: VIDEO| Polițiști cu program de voie

Citeste si: VIDEO| Aplicația care poate localiza victimele în timp real! Un tânăr IT-ist vine cu o soluție pe care autoritățile au ignorat-o

Asadar Clujul a avut de castigat nu doar la capitolul imagine. Peste 45 de milioane de euro raman in oras in urma Untold.

14 milioane de euro au fost investiti in untold, dintre care jumatate aproape din abonamente si bilete. Peste 40 la suta din suma au fost doar onorariile artistilor. Dupa ce scadem costurile de productie si de promovare a evenimetului, rezulta ca organizatorii au ramas in buzunare cu aproximativ 3 milioane de euro.

Festivalul incheiat luni dimineata a fost laudat de presa straina. Armin Van buuren si-a filmat la noi chiar si un videoclip, iar robbie williams a ramas dupa concert sa petreaca pana dimineata.

Organizatorii festivalului au anuntat astazi ca vor dona o parte din incasari pentru mai multe investitii in oras si renovarea unei sectii a spitalului de copii. De asemenea, in aceste zile se lucreaza la refacerea gazonului de pe Cluj Arena si repararea zonelor in care au fost construite instalatiile din parc. Magia Untold continua si in 2020.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si