Unde-i lege, nu-i tocmeală și... sub această zicală va trebui să se înscrie, din ziua de 3 decembrie, și CFR Călători. Pentru orice cursă care va întârzia mai mult de o oră- călătorii vor primi despăgubiri. Mulți se vor bucura, însă trebuie să știți că în toate țările Uniunii Europene- măsura e deja în vigoare de mai bine de 12 ani.

Se dau despăgubiri în cazul trenurilor care întârzie mai mult de 60 de minute? În acest moment- NU! Acest NU categoric ce izbeste orice calator. Desi in tarile U.E.- este o normalitate valabila inca din 2007. De pe 3 decembrie, insa, macazul ar trebui să se schimbe la propriu. Sărbătorile de iarnă vor aduce anul acesta vești bune pentru călătorii care circulă cu trenul. Vor putea primi despăgubiri, astfel:

25% din pretul biletului daca trenul a avut o intarziere intre 60 si 119 minute. 50% din valoarea biletului daca trenul a avut o intarziere de peste 120 de minute și 100% plus o noapte de cazare la un hotel de 3 stele intr-o camera single daca intarzierea a cauzat pierderea ultimei legaturi feroviare din acea zi. 

Masura ar fi trebuit adoptata inca de pe 3 decembrie 2009, insa atunci Romania a obtinut o derogare de 5 ani pana in decembrie 2014 si apoi- in extrema- o alta derogare, adica pana pe 3 decembrie anul acesta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Litoralul îşi aşteaptă turiştii şi toamna!

Citeste si: VIDEO| Bugerul, preferatul românilor. Cum a ajuns produsul american să fie iubit în România

Citeste si: VIDEO| Car-sharingul, o nouă metodă de a călători cu costuri reduse

Este de asteptat ca avand in vedere intarzierile de ordinul a 5 milioane de minute inregistrate in 2018, despagubirile aferente pe care va fi obligata sa le plateasca CFR, sa arunce direct in faliment compania.

Una din variante ar fi marirea timpului de mers al unui tren, de exemplu Bucuresti-Constanta- face 2 ore acum, probabil se vor lua in calcul restrictiile si limitarile de viteza si se va face 2 ore si 20 de minute pentru ca trenul sa nu aiba intarziere! 

Adrian circula de 6 ori pe saptamana cu trenul: dus-intors pana la Ploiesti si Mizil. Este consultant de risc financiar. Masura ar fi una buna, daca se va si aplica, spune tanarul. ”Mi se pare o idee foarte buna, deoarece intarzierile sunt unele de neacceptat: am observat anul trecut, de exemplu, o intarziere de 600 de minute afisate aici la tabela, doar pentru simplul fapt ca tabela e facuta sa arate doar 600 de minute!”, spune tânărul.

Dupa aceasta data, nu vom mai putea obtine amanari, iar intarzierile vor fi decontate. Pana atunci, calatorii, vor fi nevoiti sa se multumeasca cu scuzele adresate prin megafoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si