Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cimbru, busuioc și mărar, pentru sănătate. Expert: Elixir!

Cimbru, busuioc sau mărar, pe toate le folosim pentru gustul pe care-l dau. Dar plantele aromatice sunt și o adevărată sursă de sănătate, explică medicii.

Iulian Ciurea,

Condimente [Sursa foto: Natur House]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O frunza de rozmarin ofera o savoare inedita cartofilor, in timp ce mararul scoate in evidenta gustul proaspat al castravetilor. Condimentele au insa nu numai arome deosebite ci si proprietati nebanuite.

Plantele aromatice, cum ar fi cimbrul și busuiocul, elixir pentru sănătate

"În acest moment, pentru ca ne ducem spre anotimpul rece, tumerciul ar fi primul ca antioxidant, apoi ca antiinflamator pt nas si gat e cimbrul sa fie in bucatarie si apoi pe locul 3 radacinoase de de tipul patrunjel si morcov", spune medicul Lygia Alexandrescu.

Citeste si: VIDEO- De ce ne îngrășăm în loc să slăbim. Explicațiile specialiștilor despre metabolism

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Turmericul este un adevarat elixir al sanatatii, atunci cand e consumat in mod constant.
"Un antioxidant exceptional. O culoare minunata, este practice sofranul nostru dar cu proprietati imbunatatite pe parte de antioxidanti. Vorbim de acea culoare portocalie puternica care lupta cu inflamatia, lupta cu degenerarea maculara, cand sunt persoane care nu vad ff bine este recomandat in cantitate de o mie de miligrame pe zi", explică medicul.

Vitamine și minerale în cimbru, pătrunjel sau mărar

Patrunjelul, planta tocanitelor si a ghivecelor traditionale romanesti, este o alta sursa inepuizabila de beneficii, ne explicaLygia Alexandrescu, specialist in nutritie.

Citeste si: VIDEO- Restaurantele ne ard la buzunare

"Ne luam portia de vitamina A, de zinc, de seleniu, in forma cea mai pura, organica si legata de puterea telurica, de puterea pamantului.

Daca si forma de cultivare este organica, atunci avem doar beneficii. Folosim si partea supraterana, adica frunzele, care au foarte multa vitamina C", spune Lygia Alexandrescu.
“Fratele” lui, mararul, vine in ajutorul doamnelor si domnisoarelor si actioneaza la sistemul endocrin.
"Un echilibrant hormonal foarte bun, deci un echilibrant de estrogen si exista tratamente pe baza de estrogen extras din marar, de asemenea e important in satatea endocrina, se recomanda tratamente pt sanatate hormonala la femeile tinere, de asemenea are fibre foarte multe si regleaza tranzitul intestinal", explică Lygia Alexandrescu.

Sursă de sănătate din plantele aromatice

O planta folosita in nenumarate combinatii alimentare pentru gustul sau foarte puternic este rozmarinul. Iar gustul incununeaza beneficiile pentru sanatate.

Citeste si: VIDEO| Margherita, victima anturajului: "Fiica mea este vânată de oameni dubioși!"

"Rozmarin inseamna sanatate digestive, inseamna somn linistit, inseamna calm, uleiul de rozmarin este folosit ca adjuvant in starile usor depressive, mai ales in astenii de primavara, toamna, il folosim in nebulizator si ne da o stare minunata de bine", spune specialistul.
Niciuna dintre plantele folosite in mancare nu este destinata exclusiv placerii gustului. Leusteanul si rucola favorizeaza tranzitul intestinal si ajuta la constipatie, in timp ce tarhonul este un bun cicatrizant in aftele bucale sau un ajutor de nadejde pentru decongestionarea cailor respiratorii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI