Tiba și-a început canalul de YouTube după ce s-a mutat din Irakul natal în Turcia, la vârsta de 17 ani, în anul 2017, potrivit BBC News.

Citește și: Un YouTuber a anunțat că a găsit o „peșteră ascunsă” lângă Zona 51 din deșert și apoi a dispărut în mod misterios

Influencera a devenit celebră vorbind despre independența ei, despre logodnicul ei, machiaj și alte lucruri.

Tiba a apărut fericită și a atras zeci de mii de abonați.

Ce greșeală fatală a făcut Tiba

În ianuarie 2023, Tiba s-a întors în Irak pentru a-și vizita familia- și a fost ucisă de tatăl ei. Bărbatul ar fi fost dezamăgit de decizia fiicei sale de a trăi independent o viață modernă în Turcia.

Cu toate acestea, uciderea nu a fost considerată a fi fost „premeditată”, iar tatăl ei a fost condamnat la doar șase luni de închisoare!

Moartea lui Tiba a stârnit proteste în Irak cu privire la legile foarte relaxate cu privire la „crimele de onoare”, cazul subliniind modul în care femeile sunt tratate într-o țară în care atitudinile conservatoare rămân dominante.

„A fost sugrumată în somn”

Tiba și-a creat un public online de peste 20.000 de abonați- o cifră care a crescut, din păcate, după moartea ei.

Ea a postat videoclipuri zilnic și s-a bucurat de noul stil de viață pe care Turcia i l-a oferit în comparație cu societatea tradițională din Irak.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În primul ei videoclip din noiembrie 2021, Tiba a spus că s-a mutat pentru a-și îmbunătăți educația, dar a ales să rămână pentru că i-a plăcut viața acolo.

Potrivit rapoartelor, tatăl ei, Tayyip Ali, nu a fost de acord cu decizia ei de a se muta acolo – nici de a se căsători cu logodnicul ei născut în Siria, cu care locuia la Istanbul.

Se crede că Tiba a fost implicată într-o dispută de familie când s-a întors în Irak pentru a-și vizita casa din Diwaniya în luna ianuarie.

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

Potrivit BBC, tatăl Tayyip Ali a sugrumat-o pe fiica în somn, pe data de 31 ianuarie. Ulterior s-a predat poliției.

Un membru al guvernului local unde a fost ucisă Tiba a declarat că tatăl femeii a fost condamnat în aprilie la o pedeapsă scurtă de închisoare.

În urma uciderii lui Tiba, sute de femei au ieșit în stradă în Irak pentru a protesta împotriva legislației privind „crimele de onoare”.

Codul penal irakian permite „crimelor de onoare” o atenuare a pedepselor, Guvernul irakian fiind mai îngăduitor cu violențele comise împotriva membrilor familiei, potrivit analizei Ministerului de Interne.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

Tatăl criminal, eliberat după 6 lunie

Conform sursei citate, legea din Irak permite pedepse blânde pentru „crime de onoare” pe motive de provocare sau dacă acuzatul a avut „motive onorabile”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Irakului, generalul Saad Maan, a declarat pentru BBC: „Un accident i s-a întâmplat lui Tiba al-Ali. Din perspectiva legii, este un accident criminal, iar în alte perspective, este un accident din crime de onoare”.

Saad Maan a mai spus că Tiba și tatăl ei au avut o ceartă aprinsă în timpul șederii ei în Irak. El a mai explicat că, cu o zi înainte de asasinarea ei, poliția a încercat să intervină în scandalul iscat între cei doi.

Întrebat despre răspunsul autorităților la asasinat, generalul Maan a spus: „Forțele de securitate au tratat cazul cu cele mai înalte standarde de profesionalism și au aplicat legea. Au început o cercetare prealabilă și judiciară, au strâns toate probele și au trimis dosarul la justiție pentru a pronunța sentința”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si