„Ca să înțelegem cum se va forma viitorul guvern trebuie să transformăm procentele pe care le-ați tot văzut în mandate efective de parlamentari. Pornim de la regula de bază a constituției: premierul desemnat de viitorul președinte va veni în noul parlament și, ca să și valideze echipa, are nevoie de votul majorității, cincizeci plus unu, adică două sute treizeci și patru de voturi.

Ce trebuie să știm este că PSD va face cărțile indiferent dacă va intra sau nu la guvernare, pentru că are cele mai multe mandate: o sută douăzeci și trei. Fără votul lor nu se poate face nici guvern pro-occidental, nici suveranist.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Depozitul misterios de la catedrala Notre Dame. Resturi carbonizate sunt ținute sub pază într-o locație secretă- antena3.ro

Citeste si: Aproape 1,7 miliarde de euro au dispărut din conturile BNR într-o singură lună. Motivele nu sunt clare- stirileprotv.ro

Haideți acum să le analizăm pe ambele. Prima variantă este un guvern de uniune națională cu PNL, USR, UDMR și poate PSD. Împreună ar strânge o majoritate de peste două sute optzeci și șase de voturi, numai că este greu de crezut că-i vedem la aceeași masă, așadar trecem la guverne minoritare. Prima opțiune ar fi refacerea coaliției PSD-PNL și alăturare UDMR, în total două sute douăzeci și șapte de voturi, deci ar mai avea nevoie de șase voturi ca să treacă de parlament, pe care le pot obține de la minorități sau USR.

Pe masă ar mai fi varianta unui guvern minoritar: PNL-USR-UDMR, însă ar fi cel mai fragil, căci împreună cele trei formațiuni abia strâng o sută șaizeci și trei de voturi. Și ultimul scenariu, de guvern suveranist, format din AUR-SOS-POT, sprijinit de pe băncile parlamentului de PSD”, a transmis Oana Guran, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si