Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Colagenul încetinește îmbătrânirea și îl găsim în alimentație

Există în natură o substanță care ne întinerește pielea. Cum să ajutăm organismul prin alimentație să producă mai mult colagen aflăm din rubrica de sănătate.

Iulian Ciurea,

Specialiștii ne explică ce alimente conțin colagen, care încetinește îmbătrânirea pielii [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Colagenul este cea mai răspândită proteina din organism: se afla in piele, se afla in tesuturile colectoare, se afla in organism peste tot acolo unde e nevoie de proteina. Este o proteina insolubila in apa, o proteina fibroasa ii spunem noi si cu cat inaintam in varsta, aceasta proteina scade sinteza”, explică Lygia Alexandrescu, expert în nutriție.

Sinteza colagenului depinde de mai multi factori. Stresul, oboseala si alimentatia dezordonata pot impiedica organismul sa il asimileze- un lucru deloc de neglijat, caci proteina aceasta este responsabila si pentru sanatatea noastră, nu doar pentru estetica tenului.

O alimentație bogată în colagen menține pielea tânără

„Amandoua si frumusetea si sanatatea pentru ca tesutul are nevoie de sustinere si colagenul este o proteina de sustinere. Cu cat aceasta cantiate de collagen este mai scazuta, cu atat aparitia precoce a ridurilor si acea cadere, acea alungire a tenului, acea structura striata numita rid, apare mai devreme”, spune Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Norocul nostru este ca natura s-a gandit la toate si ne ofera o “paleta” intreaga de produse care sa stimuleze productia si sinteza colagenului.

„În primul rand peste, si in special pestele cu piele, pielea pestelui contine foarte mult collagen, peste gras in special si cel de captura, daca se poate.

De asemena, gatit dietetic, adica la aburi, la cuptor, la gratar, ca din peste prajit e greu sa credem ca vom putea avea mecanismele echilibrate in organism cat sa putem sa absorbim si sa stimulam”, explică expertul în nutriție.

Experții ne spun cum să luăm cât mai mult colagen din alimentație

„Rosiile! Nu rosiile de iarna, nu rosiile de sera, ci coapte la soare si apoi uscate la soare.

Exista acest obicei din jurul Mediteranei, care usuca rosiile la soare, pur si simplu felii de rosii uscate la soare si le conserva in ulei de masline, sunt o adevarata comoara pentru sinteza de collagen”, spune Lygia Alexandrescu.

„De asemenea morcovul face acelasi lucru, stimuleaza si el absorbtia de collagen format in corp si sinteza lui. Sa nu uitam fructele de padure, ele la fel, vin cu fitonutrienti de culoare nchisa, acesti pigmenti esentiali care la randul lor obliga organismul sa sintetizeze atat collagen cat si sa il foloseasca in mod efficient in organism, sa-l imparta sa-l repartizeze in mod efficient”, spune expertul în nutriție.

Sa nu uitam si ca alimentatia trebuie integrata intr-un program de viata sanatos, iar o atentie cat de mica la anumite aspect poate face diferenta intre un chip de 40 de ani care isi arata varsta si unul care a reusit sa pacaleasca trecerea timpului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI