Amatorii de băuturi răcoritoare au avut o surpriză în ultimele luni când au desfăcut sticla de suc. Capacul părea să aibă o defecțiune din fabrică, spun oamenii.

Noul capac atașat la sticlele de suc. Românii se simt incomodați de noile sticle

Nu este o greșeală, este o directivă europeană. Potrivit legii, atât băuturile acidulate sau neacidulate, cât și apa plată sau carbogazoasă ambalate în pet vor avea, începând de anul viitor, un capac atașat.

Cea mai mare companie de băuturi răcoritoare a furat deja startul și a pus în practică directiva.

De trei luni au început să apară pe piață astfel de capace, dar oamenii încă nu s-au obișnuit cu ele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Ce nu știu oamenii este că în spatele noilor capace stau ani întregi de teste și încercări. S-a căutat modelul perfect care să nu-i deranjeze pe consumatori și s-a investit jumătate de milion de euro în mașinăriile care vor monta noile capace.
„S-au testat mai multe modele, într-adevăr, și apoi am făcut studii pe consumatori să testăm reacția lor și avem acum în România o variantă îmbunătățită.

Capacele atașate de sticlă fac acest lucru, adică colectarea lor mai ușoară”.

Directiva se aplică pentru toate peturile de până în trei litri. Legea va intra în vigoare în iulie 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si