Coreea de Nord "a efectuat cu succes pe 26 iunie un test de separare şi control al unor focoase mobile individuale", a indicat agenţia de presă de la Phenian.

Citește și: Alianța care sperie Occidentul. Rusia și Coreea de Nord au semnat un pact de apărare reciprocă

Potrivit KCNA, testarea militară a urmărit să testeze capacitatea Mirv ("Multiple Independently Identificable Reentry Vehicle Technology") de a trage mai multe focoase independente folosind o singură rachetă balistică.

Coreea de Nord face testul militar la scurt timp după pactul semnat cu Rusia lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a promis că va trimite arme nucleare la Phenian.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Declarația războinică a venit la o zi după ce armata sud-coreeană a declarat că nordul a testat miercuri ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică, dar lansarea s-a încheiat cu o explozie în aer, potrivit France 24.

Racheta a decolat dintr-o zonă din sau în jurul Phenianului la aproximativ 5:30 dimineața, iar agențiile de informații sud-coreene și americane efectuează o analiză detaliată, a declarat șefii de stat major din Seul într-un comunicat.

Coreea de Nord, noi tehnologii hipersonice cu combustibil solid 

Potrivit KCNA, testul "a fost efectuat folosind motorul din prima etapă a unei rachete balistice cu combustibil solid cu rază intermediară de 170 până la 200 km".

"Eficacitatea unei momeli separate de rachetă a fost verificată şi de un radar antiaerian", a informat agenţia de presă.

Coreea de Nord caută de mult timp să stăpânească tehnologii hipersonice şi cu combustibil solid mai avansate pentru a-şi face rachetele mai capabile să neutralizeze sistemele de apărare antirachetă ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, precum şi să ameninţe bazele militare regionale americane.

În cazul rachetelor cu combustibil solid, nu este necesară realimentarea înainte de lansare, ceea ce face ca desfăşurarea lor să fie mai rapidă şi, prin urmare, face identificarea şi distrugerea lor de către adversar mai complexă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si