Vorbim despre micro-nutrienti pe care ii gasim si in alimente, e important sa stim care e nivelul in organism al acestor micronutreinetj si acest lucru se face prin dozare, la recomandarea medicului si trmiterea catre un laborator de analize.
Odata cu primele temperaturi scazute, din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca zincul, un mineral care trece de bariera gastrica si ajunge direct la tesutul tinta.

Corpul nostru are nevoie iarna de alimente medicament

"Zincul se gaseste in primul rand in tot ce inseamna cereal integrale, ovaz, secara, consulate in amestecuri cu fructe sau poate intr-un chefir, sau sub forma de paine bine coapta", spune specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Citeste si: VIDEO- Hoț de salamuri, prins de jandarmi. Bărbatul era în autobuz

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Pe locul doi in topul alimentelor medicament indispensabile in sezonul rece, este seleniul.
"Extrem de important si el in sanatatea respiratorie si in general in echilibrul organismului in sezonul rece atunci cand functia de termoreglare est f greu pusa la incercare", explică specialiștii.


Seleniul este important in lupta impotriva infectiilor, in functiile cognitive, dar si in reglarea metabolismului corpului.

Citeste si: VIDEO- Decizia despre pelerinaje și restaurante. Noi restricții

"100 de grame de carne de vita ne dau 400 la suta din aportul zilnic+ 23.47 – 24.04 iar cele mai bogate, pana la 800 la suta, sunt scoicile, 5-6 scoici, sigur, nu fac parte din meniul nostru constant insa putem cumpara, sunt disponibile, o data pe saptamana le putem consuma", spun specialiștii.


Din alimentatia “de iarna” nu ar trebui sa lipseasca nici alimentele cu continut ridicat de fibre, ne explică specialistul in nutitie, Lygia Alexandrescu.

Alimentele-medicament, răsfăț iarna pentru corpul nostru

La fel de imporant este si aportul de de Omega 3.
"Asta inseamna peste gras de 2-3 ori pe saptamana, autohton poate sa fie, nu neaparat somon, nu afumat, nu marinat, nu conserva, ca sa putem pastra proprietatile lui", spune Lygia Alexandrescu.
Fluctuatiile de temperatura la care este supus organismul in timpul iernii, prin trecerile constante de la cald la rece, sunt un factor important in slabirea imunitatii, care nu mai are forta suficienta sa invinga rapid boala. Ajutorul vine de la o polizaharida ce intareste sistemul imunitar al corpului.

Citeste si: Panică la „Puterea Dragostei”. Bogdan Mocanu suspect de COVID-19: „Vă anunț dacă rămân fără miros și gust!”

"Putem bea o ceasca de cicoare pe care o gasim in orice supermarket planta in sine, toccata si care seamana f mult cu cafeaua si ne aduce acest raport de betaglucan", explică specialiștii.
Specialistii in nutrititie ne recomanda ca meniul sa fie adaptat sezonului pe care il traversam pentru ca organismul sa isi poate extrage sursele de vitamine si minerale din alimentele medicament specifice perioadei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si