Sinead O’Connor a trecut în neființă mult prea devreme, la doar 56 de ani, pe fondul unei lupte cumplite cu depresia și cu moartea la doar 17 ani a fiului ei Shane. 

Citește și: Un omagiu adus lui Sinéad O'Connor a apărut în Irlanda, în timp ce se anunță planuri de înmormântare

Legenda muzicii pop Sinead O'Connor  a murit la doar un an de zile de când Shane, fiul ei în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în ianuarie 2022, la scurt timp după ce a fugit

din spital.

Citește și: Sinéad O'Connor le-a oferit copiilor ei instrucțiuni foarte precise în cazul în care ea moare: ”Când artiștii sunt morți, sunt mult mai valoroși decât atunci când sunt în viață"

Înmormântarea lui Sinead O’Connor: mii de oameni urmează cortegiul cântăreței pe faleza Bray, pentru a-i acorda un ultim omagiu, titrează Irish Times.

Muzica s-a auzit pe străzile din mica localitate irlandeză în timp ce locuitorii obișnuiți depun flori în limuzina funerară în timpul tributului final.

Mii de oameni au simțit nevoia unui ultim omagiu pentru Sinéad O’Connor în Bray, Co Wicklow, înainte de o înmormântare privată.

Renumita interpretă din Dublin a lansat 10 albume de studio, în timp ce cântecul ei  Nothing Compares 2 U  a fost

numit single-ul mondial în 1990 de către Billboard Music Awards.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fanii s-au aliniat pe strada Strand Road, marți dimineață devreme, cu cortegiul funerar care a trecut pe lângă fosta ei casă, Montebello, în jurul prânzului.

Cortejiul s-a oprit pentru scurt timp în fața Montebello, unde fanii au aruncat flori în mașină și au cântat cea mai cunoscută melodie a cântăreței, Nothing Compares 2 U.

Cortegiul a fost condus de o escortă oficială și corpul artistei a fost transportat într-un Volkswagen Transporter, care a difuzat pe străzi melodia lui Bob Marley "Natural Mystic".

Membrii familiei au urmat în spatele cortegiului, transmite Sky News.

Celebra artistă Sinead O’Connor. a recunoscut anul trecut că suferă de depresie de 15 ani, având nenumărate gânduri negative.

Sinead O’Connor a trecut prin multe tentative de suicid de-a lungul anilor, recunoscând că mereu trăiește cu frică.

Slujbă de înmormântare în cultul musulman

În urmă cu cinci ani,  Sinead O'Connor  a anunţat că s-a convertit la islam şi şi-a schimbat numele în Shuhada.

Ea a explicat atunci că a fost „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent”.

Înmormântarea privată a lui Sinead O'Connor a fost „emotionantă” și „spirituală”, a spus imamul-șef care a rostit rugăciunea de înmormântare.

Şeicul dr. Umar al Qadri de la Centrul Islamic al Irlandei a spus că serviciul a „reflectat frumoasa personalitate” a regretatei cântăreţe.

„A fost un moment spiritual și a reflectat identitatea ei irlandeză, precum și identitatea ei musulmană”, a adăugat el. „Ea a fost o ființă umană uimitoare, care nu a fost doar un mare muzician, artist, ci și unul care va ajunge la inimile a milioane de oameni.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La slujba privată de înmormântare, au participat Bob Geldof și Bono, solistul trupei U2. Mergând într-un taxi alb, ca parte a cortegiului funerar, Geldof a trecut pe lângă cei îndoliați de pe stradă, în fața fostei case a regretatei cântărețe irlandeze.

De asemenea, președintele Irlandei ca confirmat că va participa la slujbă.

VIDEO. Cortegiu uriaș pentru Sinead O’Connor

Sinéad O'Connor, o legendă a muzicii pop

Legenda muzicii pop Sinéad O'Connor avea numele complet Sinéad Marie Bernadette O'Connor. Se născuse la la Dublin la 8 decembrie 1966 și a devenit faimoasă la sfârșitul anilor 1980 cu albumul ei de debut „The Lion and the Cobra”.

Piesa „Nothing Compares 2 U” a ajuns numărul unu mondial în 1990 în topul Billboard Music Awards și a continuat să vândă milioane de albume pe tot globul.

Declarația familiei lui Sinead O'Connor legată de dispariția cântăreței: „Cu mare tristețe anunțăm decesul iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil”.

De atunci, prietenii, fanii și marii muzicieni ai lumii s-au revărsat cu mesaje pe rețelele de socializare deplângând sfârșitul prematur al regretatei muziciene.

Premierul irlandez Leo Varadkar i-a adus un omagiu lui Sinead O'Connor, spunând că muzica ei „a fost iubită în întreaga lume și talentul ei a fost unic, de neegalat și fără comparație”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si