Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Creșe ilegale, descoperite de autorități. Părinții au depus mai multe plângeri

Centre educaționale transformate în afaceri, de pe urma cărora au de suferit tocmai cei care ar trebui îngrijiți: copiii. Sunt acuze pe care le lansează părinți care s-au trezit păcăliți și păgubiți, pentru că legea o permite. La nivel național există sute de astfel de instituții, dar, pe care nu le poate controla nicio autoritate din Ministerul Educației, cel puțin momentan. După ce săptămâna trecută au fost descoperite două astfel de creșe în care copiii erau supuși unor rele tratamente, mai marii statului s-au sesizat și vor să constituie un grup de lucru care să înceapă verificările.

Redactia Stirile Kanal D,

Rețeta creșelor ilegale [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt zeci de astfel de centre educaționale peste tot în țară și care funcționează ca grădinițe și creșe și oferă serviciile unor educatori și îngrijitori. În realitate, însă, aceste instituții nu au calitate educațională.

Centre educaționale ilegale, descoperite de autorități

Deși legea le permite existența, două astfel de centre, descoperite doar într-o săptămână, nu educau copiii. Lăsați nesupravegheați, micuții erau chiar loviți și înfometați, așa cum au surprins camerele de supraveghere și cum acuză părinții.

Carmen are o fetiță în vârstă de un an și jumătate care ar fi fost agresată într-un astfel de centru educațional care funcționează de ani de zile. Autoritățile au descoperit în urma unor controale că în acte instituția nu există.

Citește și: Mesaje de Ziua Educației 2023: Urări și felicitări pentru elevi
„Ce au constatat colegii mei acolo este că acea unitate nu avea schimbată destinația din locuință, în spațiu comercial”

, a transmis Poliția Locală din Bragadiru.
Părinții au picat practic în capcana cuvintelor.
Alertate de către părinți, autoritățile admit că sunt legate de mâni și de picioare atunci când vine vorba despre astfel de centre, însă pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Până acum, polițiștii au deschis o anchetă penală după ce au fost înregistrate 6 plângeri cu privire la un astfel de centru ce funcționează în Bragadiru. La alte instituții nu s-au înregistrat plângeri, deși incidente au fost.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI