Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Cum a evadat "ca-n filme" șeful mafiei italiene dintr-o închisoare de maximă siguranță. Urma să stea închis până în 2046

Unul dintre șefii mafiei italiene a scăpat în weekend dintr-o închisoare de maximă securitate din Sardinia, folosind o metodă rudimentară de evadare, pe care o vedem adeseori în filmele de acțiune.

Sorin Negru,

Marco Raduano, cunoscut drept „Pallone", a evadat

[Sursa foto: Il Messagero]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marco Raduano, cunoscut drept „Pallone”, a evadat sâmbătă dimineața din închisoarea de maximă securitate Badu 'e Carros din localitatea Nuoro, din estul insulei italiene.

Citește și: Și-a sugrumat soția după ce a venit mort de beat acasă și femeia i-a văzut mesajele obscene din telefon

Bărbatul de 39 de ani și-a procurat pe ascuns o cheie pentru curtea închisorii, apoi a coborât peretele exterior folosind mai multe lenjerii de pat înnodate între ele.

Citește și: Ucigașul "canibal", arestat pe aeroport, avea un pachet suspect de carne în bagaj

Șeful mafiei din Puglia a căzut de la înălțime pe iarba din afara zidurilor închisorii pentru a evada cu două ore înainte ca gardienii să dea trezirea și să descopere că a scăpat, informează ziarul italian Il Messaggero.

Marco Raduano, cunoscut drept „Pallone”, a evadat cu cearșafuri legate

[Sursa foto: Twitter]

Mafiotul Marco Raduano, dat în urmărire generală

Marco Raduano, un membru al Mafiei Gargano, care ispășește 19 ani pentru crime mafiote, urma să fie eliberat în 2046.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Gardiana de închisoare, prinsă în păcat cu un deținut periculos. Ce au descoperit polițiștii la ea acasă după ce au arestat-o

Secretarul general al penitenciarului din Sardinia Giovanni Villa a declarat ziarului italian: „De luni de zile denunțăm lipsa de personal și acesta este principalul factor care a compromis securitatea în închisoarea din Nuoro”.

Penitenciarul din Nuoro, Sardinia 

[Sursa foto: Il Messagero]

Un reprezentant de la sindicatul închisorii a spus: „Avea să se întâmple mai devreme sau mai târziu, închisoarea este plină de lacune de securitate”.

Pe de altă parte, ministrul adjunct al justiției din Italia, Francesco Paolo Sisto, a spus că „a fost o evadare foarte bine pregătită”.

Citește și: O polițistă de penitenciar, acuzată de relații amoroase cu un deținut

După evadarea sa a fost lansată o vânătoare de oameni în Sardinia și urmează să fie efectuată o inspecție a închisorii Badu 'e Carros, potrivit lui Sisto.

Evadarea vine la câteva luni după ce „ultimul naș” al șefilor mafiei, Matteo Messina Denaro, a fost prins și arestat după 23 de ani de fugă.

Imaginile evadării au fost publicate de agenția Ansa.it.

Mafiotul a căzut de la înălțime

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI