Cea mai mare şi aproape completă fosilă de stegosaurus găsită vreodată s-a vândut la licitaţie în New York pentru suma record de 44,6 milioane de dolari.

Citește și: VIDEO Pasionată de călătorii, tânăra de 26 de ani a căzut într-o cascadă din India. A încercat să filmeze într-un defileu periculos, dar o mișcare greșită i-a fost fatală

Valoarea scheletului de dinozaur denumit "Apex" a depăşit de peste 11 ori estimarea de dinainte de vânzare.

Scheletul de stegosaurus a fost vândut cu 44,6 milioane de dolari miercuri la Sotheby's în New York, devenind cea mai valoroasă fosilă vândută la licitaţie, potrivit BBC News.

Dinozaurul de 3,4 metri înălțime și 8,2 metri lungime a fost descoperit în 2022 pe un teren privat din Moffat County, Colorado, de către paleontologul Jason Cooper.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Apex" este mai mare cu peste 30% decât "Sophie", cel mai intact specimen de stegosaurus de până acum, care a fost expus la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Cine a cumpărat scheletul de dinozaur?

Scheletul a fost vândut unui cumpărător anonim care intenţionează să analizeze posibilitatea de a împrumuta specimenul unei instituţii din SUA. După vânzare, cumpărătorul a remarcat: "Apex s-a născut în America şi va rămâne în America!".

"Apex" se numără printre cele mai complete schelete găsite vreodată, cu 254 de elemente osoase fosile dintr-un total de aproximativ 319.

Paleontologul Jason Cooper, la momentul descoperirii sale

Paleontologul Jason Cooper, la momentul descoperirii sale

[Sursa foto: Facebook]

Scheletul este al unui adult mare şi robust, care suferea de poliartrită reumatoidă, indicând că a trăit până la o vârstă înaintată, potrivit unui comunicat al Sotheby's.

Specimenul a fost conservat în gresie dură, care a protejat oasele de la deformarea inerentă.

"Apex" a fost atracţia principală a licitaţiei de istorie naturală Sotheby's, alte loturi incluzând meteoriţi, minerale şi, pentru prima dată, unelte paleolitice.

În total, licitaţia a strâns venituri de 45,8 milioane de dolari, cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru o licitaţie de istorie naturală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si