Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, asa cum spune celebrul cantec. Doar ca exista diamante naturale pe care nu le poti deosebi de cele sintetice pentru ca seamana foarte bine intre ele. Ba chiar pot straluci mai tare.

DENISA NECHIFOR- EXPERT IN DIAMANTE: Cele mai falsifacate bijuterii sunt cele cu diamantele, bineinteles, pentru ca exista pietre care seamana foarte mult cu diamanatele.

Si e usor sa te pacalesti.

Profesionistii in acest domeniu al luxului si elegantei ne sfatuiesc sa tinem cont de cateva sfaturi atunci cand vrem sa cumparam o bijuterie. Este obligatoriu ca certificatul de garantie sa insoteasca bijuteria cumparata.

DENISA NECHIFOR: Cele mai falsificate obiecte sunt bratarile tennis, celebrele bratari tennis pentru ca oamenii sunt innebuniti sa le aiba, e un trend.

Aproximativ 30 la suta din ce se gaseste pe piata sunt diamante naturale, restul sunt sintetice sau simple pietre fara valoare, spun specialistii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

DENISA NECHIFOR: Pe certificat ar trebui sa scrie lucruri legate de calitatea pietrei, lucruri legate de detalii despre aurul, metalul din care este confectionat.

Cum deosebim bijuteriile false de cele reale

Obiectul trebuie sa aiba si o eticheta pe care sa scrie detaliile despre calitate. Specialistul are insa ultimul cuvant.

Citeste si: Actriţa Michelle Williams, logodită cu regizorul Thomas Kail, este însărcinată cu primul lor copil

HUSEYIN KARA, EXPERT ÎN DIAMANTE: Clientul neapărat trebuie să primească un certificat. Diamanetele mici nu au deobicei certificat.

Cunoscatorii isi dau seama de diferentele dintre un diamant natural si unul artificial chiar si dintr-o privire.

In ceea ce priveste clientii, bijutierii au observat ca barbatii prefera sa lase la latitudinea femeilor sa-si aleaga podoabele preferate. Chiar daca pretul acestora nu este deloc mic.

DENISA NECHIFOR: Pretul unei bijuterii cu diamante poate oscila si de 10 ori in sus in functie de calitate pietrelor. O bijuterie cu diamante trebuie sa fie de calitate pentru ca este o investitie. Practic, tu platesti un obiect de lux, pe care o sa o ai toata viata. De exemplu. un colier cu diamante poate costa intre 20.000 si 30 000 de euro, iar pretul unei bratari ajunge la 10.000 de euro

Cele mai cautate sunt bijuteriile cu pietre colorate, mai ales inelele cu safire.

DENISA NECHIFOR: Sunt foarte cautate mai ales mai ales de femeile de peste 35-40 de ani, pentru ca au un farmec aparte si cele tinere se indreapta spre cele diamantele albe si negre. Safirul este foarte cautat. Exista mai multe feluri de safir, in jur de 7 nuante. Cel mai cautat este cel albastru, dar exista unul care bate spre verzuliu, o piatra rara.

Citeste si: Bărbatul acuzat că a furat două diamante şi două inele de peste 5 mil. euro dintr-un magazin din Paris, trimis în judecată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si