Culorile pe care le purtăm fie la haine, machiaj sau manichiură spun despre noi mai multe decât ne-am imaginat. Este roșul de pe buze, de exemplu, un semn că doamnele sunt îndrăznețe sau e doar un mit? Iar negrul de pe pleoape ce indică despre personalitatea noastră? La toate aceste întrebări ne răspunde astăzi Alexandru Abagiu, cunoscutul make-up artist cu peste 20 de ani de experiență, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum ne alegem culorile potrivite în funcție de ten?

- Tu ești un maestru al culorilor cu o carieră impresionantă în frumusețea chipului. Așa că aș vrea să ne spui mai întâi ce spune despre noi culoarea roșie pe buze?

Uite, te-ai gândit la roșu ca fiind culoarea cu care începem discuția, interesant pentru că roșul e echivalentul feminității, dar în același timp, dacă stăm să ne gândim primordial, roșul este culoarea sângelui vitalitate poate fi asociat cu sacrificii și poate fi asociat cu nu știu, speranță și, în același timp, poate fi asociat cu foarte multă sexualitate. Atunci când vine vorba de ce vrem să transmitem, un mesaj mai departe, depinde foarte mult de perspectiva în care privești culoarea respectivă și felul în care știi să o porți, poate cel mai important lucru, a declarat Alexandru Abagiu.

- Putem să punem roșu pe buze ziua?

Cu siiguranță putem să punem roșu pe buze ziua, atât timp cât ne asumăm culoarea respectivă, atât timp cât vrem să transmitem un mesaj și funcționează cu ansamblul pe care îl creăm pentru că nu putem vorbi niciodată de o culoare solitară,

ci întotdeauna despre un mix de culori atunci când vine vorba de lucrul pe care îl abordăm, atât vestimentar, cât și din punct de vedere al machiajului, a declarat Alexandru Abagiu.

- Ai adus o teorie a culorilor. Povestește-ne puțin, te rog!

Am adus o teorie a culorilor, e interesant. Să vorbim puțin despre culori primare și iată, roșul intră în această categorie. De aceea poate este și o culoare atât de puternică și cu semnificații atât de de profunde.

Vorbim despre culori primare, clar roșu, galben și albastru, ușor de ținut minte pentru că vorbim despre steagul țării noastre. Practic, sunt culorile care ne creează toată paleta de culori, tot cercul culorilor se bazează pe aceste culori primare. Avem culorile secundare. obținute din combinații la câte două culori primare și avem contrastul de complementaritate, poate unul dintre cele mai importante atunci când vine vorba de culorile naturale sau culorile pe care încercăm să le purtăm, care să ne pună în valoare pentru că atunci când porți o culoare, nu vrei neapărat ca acea culoare să iasă în evidență, ci vrei mai degrabă ca să fie capabilă să te pună pe tine în valoare și atunci complementaritatea joacă un rol important, pentru că, de exemplu, uite, merg spre direcția de machiaj, dacă am ochii albaștri, merge către un machiaj care conține portocaliu în compoziție, tocmai pentru că portocaliu e culoarea complementară albastru și va scoate nuanța ochilor albaștri mai bine în evidență. Putem să facem alegeri mult mai potrivite și mult mai în spectrul nostru cromatic până la urmă. Repet, contează foarte mult ce vrem să transmitem, dacă ne bazăm pe un contrast, vrem să zguduim din temelii într-adevăr, nu știu, prin prezența noastră, la un eveniment, atunci vom merge pe complementaritate, pentru că complementaritatea atrage privirea. S folosește foarte mult în publicitate, se folosește foarte mult în comunicarea publică și automat va funcționa ca semnal de alarmă am intrat în încăpere, a declarat Alexandru Abagiu.

- Ce spune despre noi felul în care ne machiem?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Felul în care ne machiem spune despre noi foarte multe lucruri. În primul rând spune despre noi cât de mult ne respectăm, pentru că, din punctul meu de vedere, machiajul înseamnă, în primul rând, un gest de respect față de tine, însă și față de cei care te privesc. Doi, spune ce anume vreau să să scot în evidență în momentul respectiv. Atrage atenția asupra unei trăsături. Îți dau un exemplu. În caz de public speaking, e foarte interesant să folosești un ruj roșu, pentru că vei atrage atenția asupra gurii tale și toată lumea îți va fi focusat în direcția respectivă. În cazul în care ești la o cină seducătoare cu iubitul tău, mai ales că vorbim de luna îndrăgostiților, cu siguranță, un machiaj smokey eyes negru la nivelul ochilor și o privire foarte foarte bine marcată va funcționa pentru a-ți atinge scopul în seara respectivă, a declarat Alexandru Abagiu.

- Se vorbește mult despre tonul si subtonul pielii. Ce rol joacă acestea în alegerea culorilor?

Tonul, subtonul pielii sunt poate cele mai importante repere atunci când vine vorba de cromatica unui fond de ten și spun culoarea fondului de ten definită prin cele două definiții, tonul și subtonul. Tonul este foarte simplu de înțeles, tonul este cât de deschis au de închis este tenul tău. Adică de la unu la zece, pe o scară de la unu la zece, unu fiind cel mai deschis și zece fiind cel mai închis, de aceea fondurile de ten sunt și numerotate cu un număr și o literă. Numărul este echivalentul tonului, litera este echivalentul subtonulului. Subtonurile sunt tenul de start, trece albastru, se numește în termen de specialitate neutru și galben, iar aici întâlnim în funcție de țară, de originea produsului despre care discutăm, Europa sau America următoarele tipuri de coduri R, pentru tot ceea ce înseamnă în familia de albastru, N pentru neutru și de S sau G pentru galben. Bineînțeles, toate astea sunt însoțite de un număr și atunci e foarte simplu să-ți găsești culoarea de fond de ten, atât timp cât cauți. Bineînțeles, contează foarte mult producătorul fondului de ten pentru că fiecare are o paletă mai mică sau mai mare de de fonduri de ten, a declarat Alexandru Abagiu.

- Alegem fondul de ten și în fucție de culoarea părului?

Cred în primul rând că tot ceea ce ține de culoarea părului ar trebui ales, mai întâi, în funcție de culoarea carnației noastre. Deci, în primul rând, culoarea părului trebuie aleasă în funcție de tonul natural, tonul, subtonul natural al pielii noastre, asta spun pentru că am văzut foarte multe greșeli până în momentul ăsta și de cele mai multe ori culorile tari tind să domine. E mai important să atragi atenția asupra ta și mai puțin asupra culorilor pe care le porți. Cred cu tărie că atunci când alegem culoarea, ea trebuie să ne definească și trebuie să ne pună pe noi în valoare. Uite, tu, de exemplu, porți roz, rozul este un un derivat al roșului și spune despre tine că ești o femeie modernă, o femeie îndăzneanță, o femeie care știe ce vrea, o femeie care nu stă foarte mult să să facă compromisuri, asta spune limbajul culorilor. Culoarea pe care o port eu e o non culoare, culoarea negru. Negru înseamnă neutralitate, înseamnă demnitate, înseamnă profesionalism, e culoarea make-up artiștilor, de exemplu, tocmai pentru că noi lucrăm cu foarte multe culori și automat încercăm să atragem atenția asupra culorilor pe care le propunem mai departe și mai puțin asupra noastră și da, este culoarea pe care o poartă o persoană care are ceva de spus, pentru că atrage atenția foarte mult asupra decupajului pielii, nu vezi în rest nimic altceva decât pielea și mâinile mele și automat lucrurile astea te focusează asupra mea, a declarat Alexandru Abagiu.

- Că tot ai adus vorba de culorile neutre. Ar fi indicat să le alegem în materie de machiaj și în vestimentația noastră?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Cred că le pun în valoare, însă, înseamnă în egală măsură un pas înapoi. Înseamnă în egală măsură acel ceva care dă o sobrietate anume și nu joacă foarte mult pe latura asta afectivă. Acum depinde ce vrei să transmiți. Într-un mediu profesional funcționează cu siguranță întotdeauna și sunt culorile corporațiilor, sunt culorile oamenilor care merg la birou, tocmai pentru că încercăm să ne blend in, să ne amestecăm cu ceilalți oameni, să nu ieșim într-un fel sau altul în evidență, dar atunci când îți dorești să ieși în evidență, cu siguranță vei apela la o culoare, așa că uite, vezi, trebuie să vezi cumva antiteza dintre cele două întotdeauna, a declarat Alexandru Abagiu.

- Se poartă culoarea fucsia pe pleoape?

Fucsia e o culoare foarte dificilă, pentru că de cele mai multe ori este asociată inflamațiilor, când vine vorba de ten, pot fi pustule, pot fi inflamații ale ochiului și automat nu e ușor de integrat. Multă lume fuge de chestia asta, dar, apropo de a folosi o culoare la nivel de purtabilă, e la modă în sezonul ăsta. Cred că e important să o trecem mai întâi prin filtrul personal și chiar dacă nu e acel tip de roz, poate fi un roz mai pal, poate fi un roz mai bejuliu, poate fi uite de exemplu, trec în următorul meu slide către culorile care se poartă în acest an, mai exact rozul piersiciu, acest pic, culoarea pe care o avem aici, dictată de institutul Pantone, este vorba de pitch fuzz și da, este o culoare bej, o culoare a căldurii, o culoare a interacțiunii umane, tocmai pentru că am petrecut atât de mult timp de fapt în ultimii ani stând departe de ceilalți, este anul în care ne legăm cumva conexiuni umane și da, este culoarea care te duce cu gândul la căldură, la o pătură confortabilă, la senzația de rază de soare pe tenul tău și cumva declinat mai departe în spectrul cromatic. Ți-am pregătit și câteva palete cromatice aici tocmai ca să vezi pentru că nu-i neapărat o culoare să spunem vizibilă, tocmai pentru că se confurtă foarte mult cu culoarea pielii noastre, atunci practic, o poți amesteca foarte bine cu tonuri de violet, tonuri de roz mai intens, galben de ce nu, o poți duce într-o zonă mai rece, cum ar fi sau neutră, cum ar fi mov-urile șterse. Poți să o scoți în evidență prin contrastul cu acel verde, într-o zonă foarte rece și uite vezi cum deja o culoare care prin definiție caldă merge de la cald la neutru și la rece într-un spectru cromatic care poate fi foarte ușor adaptat, asta înseamnă să știi să te joci și cred că un un joc foarte bun pentru cei de acasă, până la urmă, este să îți întinzi hainele să-ți întinzi culorile cumva pe un pat, pe covor, de ce nu, și să încerci să le faci poze. În momentul în care le faci poze îți dai seama mult mai bine ce funcționează, cu ce și să editezi, după aceea cât poți de mult acele culori adică o triadă ar fi perfectă, o culoare neutră, plus două culori de contrast, ar funcționa întotdeauna foarte bine și ar da soluția ideală dacă vrei, a declarat Alexandru Abagiu.

Citește și: VIDEO- Stilistul francez care revoluționează coafurile. Raphaël Perrier, de 4 ori campion mondial în coafură


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: