In pietele din tara, gasim legume din belsug. Romanesti sau din import, toate arate la fel. Un singur lucru le diferentiaza: prospetimea. Clientii le verifică, dar putini reusesc sa le distinga pe cele abia culese.

Daca cele de import vin de la drum lung, rosiile romanesti au mai multe sanse sa ajunga proaspete in piete. Cei care si-au trimis recolta in piete sunt putini si ne invata cum sa deosebim rosiile lor de-ale strainilor.

Citeste si: VIDEO| Pagube dupa viituri puternice. Zona in care a plouat 24 de ore fara oprire

Legumicultor: Miroase frumos, a rosie, alea din import nu miros a rosie. Nu stiu cum o fac, dar nu miros a rosie. Asta miroase a frumos. Castravetele la fel, varza la fel, ardeiul gras, la fel. In primul rand, pe a noastra cand o rupem in doua e coapta, iar aia din import e verde aici.

In plus, legumicultorii ne sfatuiesc sa nu cautam rosiile care au aceeasi forma. Cele autohtone sunt plate si au diverse marimi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Rosiile, mai scumpe decat carnea de porc

Si autoritatile spun ca nu trebuie sa ne sperie forma imperfecta a rosiilor, ba dimpotriva- e un semn ca rosia e 100% romaneasca.

Revenim in piata, unde la mare cautare sunt si legumele verzi. Si cazul lor, trebuie sa fim atenti.

Vanzator: Se vede la coada la castravete ca e verde.

Castravetii rezista proaspeti la temperature de 10 grade 5-6 zile, iar rosiile rezista si 10 zile. La salata dupa frunze. Daca culoarea este spre galbui ea nu mai este atat de proaspata, inseamna ca e culeasa mai demult. In clipa in care pui mana pe frunza, e frageda.

Vanzatorii au obiceiul sa stropeasca legumele pe durata zilei ca sa ramana proaspete, dar chiar si asa, se pot altera rapid, daca nu avem grija cum le depozitam acasa.

Trebuie sa stiti ca legumele din foi, ca spanacul sau salata, nu sunt mari iubitoare de umezeala. Astfel, cand ajungeti acasa trebuie sa le uscati si sa le scoateti din pungile de plastic, altfel riscati sa se strice rapid.

Citeste si: VIDEO| Primele rosii romanesti, deja in piete. La ce preturi se vand

Ciresele si capsunile isi fac si ele loc timid pe tarabe. Comerciantii au cateva ponturi bune de luat in seama. In cazul lor, observam cu usurinta cand se strica.

Verificați legumele de doua ori inainte sa le cumparati!. Un produs in stare de alterare ne poate cauza grave probleme de sanatate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si