Miliardarul Elon Musk, proprietarul rețelei de sateliți Starlink, a postat imagini uluitoare pe rețeaua de socializare pe care o deține cu eclipsa de soare de ieri.

Cum s-a văzut eclipsa de Soare din spațiu

În videoclipul postat de Elon Musk pe X/Twitter se vede urma eclipsei de soare pe Terra.

Citește și: Ce efecte va avea eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie 2024? Fenomenul care ar putea influența starea vremii

Imaginile uluitoare au fost surprinse de camerele video ale unuia dintre sateliții Starlink de pe orbita Pământului.

În imaginile devenite virale, este surprinsă "gaura neagră" pe care eclipsa de Soare o face să traverseze Pământul.

În secundele în care Soarele a fost umbrit de Lună, oamenii au rămas spectatori uimiți ai unui întuneric periculos pentru ochi, din cauza razelor ultraviolete.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cum s-a văzut eclipsa de Soare din spațiu

Cum s-a văzut eclipsa de Soare din spațiu

[Sursa foto: Twitter / X]

Unul dintre cele mai așteptate și spectaculoase fenomene, eclipsa totală de soare, a atras ca un magnet curioși din toată lumea.

Pentru că cel mai vizibil punct este în SUA, vânătorii de eclipse, inclusiv din România, au vrut să fie martorii evenimentului care va întuneca cerul preț de câteva minute.

Fenomenul spectaculos a atras milioane de vânători de eclipse din întreaga lume, curioși ori experți în domeniu care au așteptat evenimentul cu sufletul la gură.

Fenomenul nu a fost vizibil din țara noastră, însă a putut fi văzut din câteva puncte din nordul Europei.

Ultima eclipsă totală de soare care s-a văzut şi din România a fost în 1999, iar următorul eveniment similar va fi în 2081.

Următoarea eclipsă de Soare- în anul 2026

Următoarea eclipsă totală de Soare va avea loc pe 12 august 2026 și va fi vizibilă în Groenlanda, Islanda, Spania, Rusia și o mică zonă din Portugalia, potrivit site-ului NASA.

Fenomenul va fi văzut ca eclipsă parțială în Europa, Africa, America de Nord, Oceanul Atlantic, Oceanul Arctic și Oceanul Pacific.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si