Luni, 11 septembrie, începe un nou an școlar. Ghiozdanele lor, ca în fiecare an, vor fi foarte grele. Părinții vor fi preocupați de acest aspect și este firesc să fie așa.

Citește și: Uniforma obligatorie ar putea reveni în școlile din România. Ce spun părinții: „Statul vrea uniformă? Să bugeteze”

Cum să alegem ghiozdanul potrivit pentru cei mici?

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce probleme pot să apară din cauza unui ghiozdan mult prea greu?”

Cristian Drosu, kinetoterapeut: „În primul rând, prima problemă este postura. Coloana vertebrală de la vârste fragede are de suferit maxim. Putem căpăta o cifoză, scolioză, lordoză, toate curburile fiziologice ale coloanei se deformează de la un ghiozdan prea greu sau cărat neadecvat.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Pentru că mi-ați spus de acest lucru. Am observat că elevii pleacă cu ghiozdanul în spate pe ambii umeri, când ies de la școală ies cu ghiozdanul pe un număr. De ce este greșită această postură?

Cristian Drosu, kinetoterapeut: „În momentul în care cărăm ghiozdanul pe o singură parte, lucrăm mai mult o parte a corpului și cealaltă parte este inhivată.

În felul acesta, putem să favorizăm anumite patologii pe viitor. Deci un copil în momentul în care ajunge la vârsta maturității o să întâmpine tot felul de probleme legate de dureri de spate.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

S imona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Avem în platou niște ghiozdănele clasice, dar există și unele tip troler. Care sunt mai bune pentru cei mici?”

Cristian Drosu, kinetoterapeut: „Trolerul, bineînțeles, că este mult mai versatil decât un ghiozdan clasic, pentru că în momentul în care obosim coloanei nu-i plac pozițiile fixe, să o ții într-o anumită poziție. Îi place să se miște, nu foarte mult jos, dar nu foarte mult în picioare, nu să cărăm foarte mult ceva în spate, dar să ne sprijinim pe el. Așa că clar că ghiozdanul tip troler ar fi ideal.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum ar trebui să aleagă părintele ghiozdanul? Care ar fi greutatea optimă a ghiozdanului în funcție de greutatea copilului?”

Cristian Drosu, kinetoterapeut: „În funcție de cât de înalt este, ghiozdanul trebuie să-i vină pe toată coloana vertebrală. Nu în partea de sus, dar nici să atârne în zona lombară, în zona bazinului. Ghiozdanul ar trebui să fie fix cât este coloana.”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Care ar trebui să fie postura copilului atunci când stă în bancă sau acasă?”

Cristian Drosu, kinetoterapeut: „O poziție ideală este momentul în care conștientizezi postura, acel impuls pe care se de la școală: stai drept. Ei bine, poți face asta și acasă, pentru că momentul în care un ghiozdan îl porți într-o poziție adecvată creierul are un stimul proprioceptiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si